Cenu za udržitelný rozvoj získal projekt Skutečně zdravá škola

středa 13. června 2018 ·

Ceny za plnění cílů udržitelného rozvoje (SDGs) získaly projekty Skutečně zdravá škola a MIWA, který se zaměřuje na omezování odpadu. Vítěze vybrali lidé v internetovém hlasování. V dalších kategoriích, o nichž rozhodovala odborná porota, si ocenění odnesla organizace Siriri za pomoc se vzděláváním dětí ve Středoafrické republice nebo mobilní aplikace Záchranka. Výsledky druhého ročníku soutěže dnes ČTK oznámili pořadatelé.


V kategorii veřejná sféra se nominace týkaly hlavně vzdělávání. Mezi finalisty byla organizace provozující školy v Sýrii nebo projekt na zvyšování digitální gramotnosti u žen a dětí. O cenu se ucházela také organizace, která pomáhá mladým lidem z dětských domovů například s nástupem do práce. Vítězný projekt Skutečně zdravá škola učí děti, jak zdravě jíst, ale také jim přibližuje, odkud se jídlo na stůl dostane. "Pomáháme dětem získat představu o tom, odkud jídlo pochází a jak se pěstuje nebo vyrábí," charakterizuje svůj cíl organizace.

Cílem soutěže je přiblížit české veřejnosti 17 cílů udržitelného rozvoje, které stanovila OSN. Týkají se ochrany životního prostředí i společenských témat. K jejich naplnění se zavázaly země OSN, podle organizátorů však není jen úkolem vlád.

Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
14. června 2018 v 9:59  

skutečně nezdravé školy jest potřeba okamžitě zavřít !

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.