On-line seminář 16.5.: Autorské právo ve vzdělávání – co je nového?

úterý 15. května 2018 ·

Setkání se bude zabývat aktuální právní úpravou v oblasti autorského práva a souvisejících odvětvích. Nejprve představí obecné zákonitosti, a dále se zaměří na novinky, které přinesla loňská novela autorského zákona. Budou představeny změny, které umožňují udělování licencí kolektivním správcem pro užívání autorských děl ve vzdělávání. Součástí budou praktické tipy, jak správně a nejjednodušeji postupovat, aby veškeré užívání autorských děl proběhlo v souladu se zákonem.

Webinář bude odpovídat na následující otázky, ale i mnohé další:

• Kdy můžu ve výuce používat cizí díla?
• Jak je to s citováním?
• Jakou roli hraje kolektivní správce v užívání autorských děl ve vzdělávání?
• Co může dělat škola s díly žáků a studentů?
• Jak je to s autorskými díly na internetu?

Setkání je určeno všem učitelům, kteří chtějí ve výuce využívat na internetu poskytovaná díla podle pravidel, případně taková díla sami volně poskytovat, a celkově se dozvědět něco o veřejných licencích. Na stupni vzdělávání nezáleží.

Setkání se uskuteční ve středu 16.5. od 20:00 na Metodickém portálu RVP.CZ.

Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.