Neúspěšní maturanti posílají odvolání, přišlo už přes 1275 stížností. Uspěje jen zlomek

neděle 27. května 2018 ·

Na ministerstvo školství ve velkém přicházejí odvolání od neúspěšných maturantů. Zatím přišlo 1275 žádostí o přezkum, ke konci minulého týdne jich přitom ještě bylo pouze 70. Nespokojení maturanti mohou posílat žádosti do 4. června. Informuje Česká televize.


U písemných maturit z češtiny i matematiky letos propadlo více studentů než loni. Zhoršili se i v angličtině a němčině.

Loni ministerstvo dostalo celkem 2480 žádostí, více než polovina se týkala zkoušky z českého jazyka. Podle údajů Cermatu ale uspělo jen šest námitek. „Studenti to zkouší s kdečím, když se podíváte, úspěšnost žádostí se pohybuje řádově kolem procenta. Většina případů je naprosto neoprávněná a je to ztráta času i peněz,“ tvrdí ředitel Cermatu Jiří Zíka.

Jestli nakonec bude letos více nespokojených maturantů než loni, zatím Cermat ani ministerstvo neví. „Je pravděpodobné, že do 4. června přijdou další žádosti. Kolik jich bude, nelze v tuto chvíli predikovat,“ uvádí ministerstvo.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.