MŠMT bude chtít pro příští rok na školství o 30 mld Kč víc. Platy učitelů by se mohly od ledna zvýšit o 10%

středa 9. května 2018 ·

Ministerstvo školství bude pro příští rok usilovat o navýšení svého rozpočtu zhruba o 30 miliard korun. Peníze chce využít na změny financování regionálního školství, pro vysoké školy i na růst výdělků. Podle plánu by se od ledna měly zvýšit učitelům platové tarify o deset procent. Novinářům to dnes po jednání tripartity řekl ministr školství v demisi Robert Plaga (za ANO). Informuje ČTK.

Robert Plaga (msmt.cz)
"Rádi bychom, aby se tarifní složka platu zvedla o deset procent. Rád bych dostal ale i další peníze do nadtarifních složek, aby i ředitelé měli možnost do osobních příplatků a odměn zohlednit další navýšení. Deset procent v tarifu je minimum," uvedl Plaga. Podle něj se zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů dnes na tripartitě shodli na tom, že školství a vzdělávání má být priorita a je nutné mu zajistit finance.

Ministryně financí v demisi Alena Schillerová (za ANO) sumu zatím nepřislíbila. "Nebudu se k té částce 30 miliard teď zavazovat," řekla po jednání tripartity. Zopakovala slib, že do roku 2020 by průměrný plat pedagoga měl dosahovat 130 procent průměrné mzdy ve státě. Do konce řádného volebního období by učitelé měli mít kolem 45.000 korun.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.