Děti z dětského domova dostaly ocenění Nadace Olgy Havlové

pondělí 28. května 2018 ·

Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové předával v pondělí 28. května Cenu Olgy Havlové. Kromě laureáta Pavla Šturma z Pražského spolku neslyšících ocenila porota také projekt dětí z Dětského domova se školou v Chrudimi. Děti z Dětského domova se školou v Chrudimi, který spadá pod MŠMT, udělaly sbírku papíru pro handicapovaná trojčata s dětskou mozkovou obrnou z Újezdu u Brna.


O ta se už patnáct let stará pouze jejich máma. Jeden z bratrů prošel navíc onkologickou léčbou, druhý je nevidomý a třetí má nejtěžší mentální postižení.

„Děti z našeho dětského domova se rozhodly pomoci handicapovaným trojčatům a jejich báječné mámě, která nás svým postojem k lidem a životu donutila přemýšlet, jak bychom mohli pomoci, i když toho sami moc nemáme,“ říká zástupkyně ředitelky Dětského domova se školou v Chrudimi Dana Bačkovská.

Dětem se povedlo nasbírat od občanů Chrudimi 850 kilogramů kartonů a 1120 kilo novin a časopisů. „Mamince kluků paní Aleně Kosmákové předali 4500 korun. A děti zakusily zázračný pocit, že naše práce má smysl,“dodala zástupkyně Bačkovská. Za tento projekt získaly děti letos od organizace Člověk v tísni také Cenu Gratias Tibi v kategorii základních škol.

V Dětském domově se školou v Chrudimi jsou umístěny děti do ukončení povinné školní docházky nebo přípravy na povolání, přičemž zařízení poskytuje také preventivně výchovnou péči.

Laureátem Ceny Olgy Havlové, kterou vyhlašuje Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, se stal předseda Pražského spolku neslyšících Pavel Šturm. V on-line hlasování o Ceně veřejnosti zvítězil Martin Kabát z organizace ADAM – autistické děti.

Zdroj: Tisková zpráva MŠMT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.