Studenti ve Sněmovně řešili odvolání prezidenta a vystoupení Česka z EU

úterý 24. dubna 2018 ·

Studenti základních škol a gymnázií nejsou spokojení se současným prezidentem ani s členstvím v Evropské unii a od poslanců očekávají hlavně poctivost. Diskutovali o tom v Poslanecké sněmovně v rámci třetího ročníku Dětské konference „Dnes jsem jako poslanec“. Informuje iDNES.cz.

„Prezidenta bychom měli odvolat nejen při velezradě nebo nedodržení ústavy, ale i pokud veřejnost jednoduše zklame,“ myslí si zástupce za studenty Základní školy Byšice. Špatný zdravotní nebo psychický stav je podle nich také dostačujícím impulsem k odchodu prezidenta z funkce. Svými požadavky tak někteří studenti naráželi na odvolání současného prezidenta Miloše Zemana.

Dlouhá diskuze proběhla i na téma ohledně vystoupení z EU. „Pokud by v jednom členském státě vypukla ekonomická krize, hned bychom byli také ohroženi, což nechceme. A to teprve nemluvíme o až směšných vyhláškách z Bruselu, které nás utiskují,“ říká student ze Základní školy Byšice. „Naše Česká republika by se stala zase samostatnější a byli bychom konečně opět svobodní,“ navazuje na něj další ze zúčastněných. Najdou se mezi nimi však i ti, kteří například evropskou měnu euro považují za výhodnou.

Podobné akce mohou některým studentům pomoct nejen s tím, jak vystupovat před větším publikem, ale i k rozhodnutí, čemu by se dál rádi věnovali. „To, že jsem si mohla vyzkoušet, jaké to je, když řeknu v Poslanecké sněmovně přede všemi svůj názor, pro mě byla cenná zkušenost. O budoucí profesi v politice hodně uvažuji,“ podělila se o své dojmy z akce studentka deváté třídy, která se zrovna zvažuje, jakou střední školu si má vybrat.

Podle poslance ODS Marka Bendy, je potřeba takové akce organizovat dál, aby mělo o veřejné dění zájem více lidí, a to hlavně mladých. „Diskuze mě velice mile překvapila. Zazněla slova respektu i omluvy, což v Poslanecké sněmovně vůbec běžné není,“ konstatoval.

Celý text naleznete zde

6 komentářů:

PP řekl(a)...
24. dubna 2018 v 6:36  

Něčím tak strašným se přece nedá chlubit. :(

Jiri V. řekl(a)...
24. dubna 2018 v 8:37  

Panebože!

PP řekl(a)...
24. dubna 2018 v 14:00  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
tyrjir řekl(a)...
24. dubna 2018 v 21:55  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
PP řekl(a)...
24. dubna 2018 v 22:06  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
PP řekl(a)...
25. dubna 2018 v 9:53  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.