Ředitelé chtějí změnu přijímaček

úterý 3. dubna 2018 ·

Místo dvou termínů přijímací zkoušky jen jeden a přihlášku podat elektronicky, to jsou návrhy ředitelů gymnázií na změnu jednotných přijímacích zkoušek na maturitní obory. Současné nastavení zkoušek se jim nelíbí, kritizují také, že uchazeči přijatí na dvě školy si mohou deset dnů rozmýšlet, která škola je pro ně lepší. Informují Hospodářské noviny.


Renata Schejbalová (repro ČT)
"Už hodně dlouho prosazujeme elektronické podávání přihlášek. Myslíme si, že v dnešní době podávat žluté nebo růžové papírové přihlášky je přežité. Snížilo by to i administrativu," řekla HN předsedkyně Asociace ředitelů gymnázií ČR Renata Schejbalová. Údaje z přihlášek v současnosti do elektronického systému zadávají střední školy, podle ředitelů gymnázií by to mohly dělat školy základní.

Gymnázia by ale také chtěla zkrátit současnou desetidenní lhůtu pro zapsání přijatého uchazeče na školu. Podle nich neúměrně prodlužuje přijímací řízení.

Nejvíce rozporů ale může vyvolat požadavek, aby žáci dělali zkoušku jen jednou. Přičemž by mohli stále podat přihlášku na dvě školy. Nemuselo by se ale zjišťovat, který ze dvou pokusů zkoušek se jim povedl lépe. Jediný výsledek by podle návrhu platil hned pro obě školy.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.