Krajům chybí 2,5 miliardy na financování regionálního školství

pátek 27. dubna 2018 ·

Asi 2,5 miliardy korun chybí krajům na dofinancování regionálního školství. ČTK to dnes řekla hejtmanka Karlovarského kraje a předsedkyně Asociace krajů ČR Jana Vildumetzová (ANO). Uvedla, že zvýšené náklady vyplývají z legislativních opatření, které školy musejí plnit, ale peníze od státu na ně nedostávají v plné míře. Vildumetzová se už obrátila dopisem na ministra školství a předsedu vlády.


Jana Vildumetzová (asociacekraju.cz)
ČTK řekla, že peníze chybí z více důvodů. Jde o nedostatek peněz na financování podpůrných opatření pro handicapované i talentované děti či změny platů mistrů odborné přípravy. Také ale proti průměrným číslům mají některé kraje, například Karlovarský, učitele ve vyšším věku, tedy i s vyššími platy.

"Ředitelé škol jsou i na konci dubna v nejistotě, jak financování zajistí. Může se tak stát, že někde učitelům sice vzrostly základní tarify, ale ředitelé jim budou muset sáhnout na nenárokové složky platů," upozornila Vildumetzová.



Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
28. dubna 2018 v 11:17  

peněz jest ve školství dostatek,je je potřeba udělat pořádek

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.