Téma popírání holokaustu na příkladu výroků o táboru v Letech u Písku

úterý 27. března 2018 ·

„Už mám dost produkčních, které filmům na jakékoliv židovské téma říkají "film o židovské otázce"… Popírači mají být izolování a jít do vězení. Máme na to zákony. O tom, že se nemá vraždit, se nedebatuje… Chcete popírat genocidu? Tak si jděte sednout na Pankrác. Konec,“ reagoval dokumentarista a historik Martin Šmok na pozvání do rozhlasové diskuse, jejímž tématem měla být otázka, zda je „prostor k pochybám“ o táboru v Letech. Šmok také řekl: „Tím, že vůbec dáváte prostor takovým úvahám a otázkám, podporujete nacistickou chamraď v jejich vítězném tažení proti historické paměti.“ Šmoka cituje pracovní list k tématu Popírání holokaustu.

Autoři pracovního listu uvádějí:

Prostřednictvím aktivit žáky seznámíme s kauzami kolem popírání řízené likvidace Romů v táboře v Letech. Budeme diskutovat i o podílu Čechů na správě tábora. Žáci analyzují různé druhy textu (různé FS). Na aktivitu můžeme navázat projekcí filmu z portálu JSNS.

Další informace včetně pracovního listu naleznete zde

50 komentářů:

PP řekl(a)...
27. března 2018 v 5:57  

Díky za indoktrinační materiály, za lži, které nemusíme sami vymýšlet.

Michal Komárek řekl(a)...
27. března 2018 v 6:08  

Pane Pelikáne, bylo by dobré vyjasnit si, co v této souvislosti považujete za indoktrinaci a lež. Odmítání popírání holokaustu? Hezký den!

PP řekl(a)...
27. března 2018 v 6:18  

Proč byste si, pane Komárku, chtěl něco vyjasňovat? Abyste si mohl zamazat?
Pro mě jste diskutér nikdy nebyl a nikdy nebudete.

Michal Komárek řekl(a)...
27. března 2018 v 6:45  

Nejde o to, co si myslíte o mé schopnosti diskutovat, ani o to, jak hodnotíte moji práci. Jde o to, zda souhlasíte s popírači holokaustu. V tom případě jste tady na nesprávném místě. Hezký den!

PP řekl(a)...
27. března 2018 v 8:35  

Vím, že vám nezáleží, co si diskutující myslí. Proto máte na české škole tak plno.

Michal Komárek řekl(a)...
27. března 2018 v 8:38  

Pane Pelikáne, vršíte absurdity a neodpovídáte na otázku. Nemá smysl v tomto typu diskuse pokračovat. Pokud byste ovšem chtěl propagovat popírání holokaustu, nechoďte sem.

Tajný Učitel řekl(a)...
27. března 2018 v 8:48  

Popírání koncentráků je stejně absurdní jako propagace čistoty národa polojaponcem.

PP řekl(a)...
27. března 2018 v 12:02  

Nerozumím tomu, v čem vrším absurdity? Jediná absurdita, kterou jsem napsal, je že tady máte plno.

tyrjir řekl(a)...
27. března 2018 v 12:32  

Rómy mám rád. Přesto a právě proto si myslím, že přehnaná pozitivní diskriminace Rómů škodí především jim samotným. Významnější diskriminace Rómů v Česku není. Svědčí o tom i jejich rostouci počet a kultivovanost mnohých jejich představitelů. K té přehnané pozitivní diskriminaci patří i nepřiměřená ideologická kampaň kolem rómské otázky, která mj. zakrývá jiné mnohem důležitéjší věci. Například to, že, pokud vím, nebyli dosud nijak postiženi ti, kteří v zájmu svých zisků parazitují na sociálních podporách Rómů, což vedlo i k soustředění části z nich do jakýchsi vybydlovacích ghet, odkud není snadného úniku.

Nemyslím, že pan Pelikán chtěl popírat křivdy, jichž se vůči nim nacismus dopustil.

PP řekl(a)...
27. března 2018 v 14:34  

Velmi děkuji pane Týři za slova, jež jsem nemohl najít.
30 let jsem státu odváděl daně a spočítal jsem si, že všechny se lehce vypotřebovaly na romské rodiny, které už ve třetí generaci vůbec netuší, že existuje práce.

Tajný Učitel řekl(a)...
27. března 2018 v 14:40  

Ad P. Pelikán. No něco snad zbylo na dálnice a na vaši učitelskou výplatu.

Michal Komárek řekl(a)...
27. března 2018 v 14:49  

Pane, Pelikáne, považuji za velmi nepravděpodobné, že jste dohledal konkrétní romské rodiny, k nimž směřovaly Vaše daně. Váš soud tedy vyznívá spíše tak, že jej vztahujete na všechny romské rodiny. Pak jde nejenom o nesmysl, ale také o útok na skupinu obyvatel, princip kolektivní viny, anticiganismus... Tento typ uvažování sem nepatří.

Kvaternion řekl(a)...
27. března 2018 v 15:47  

Pane Pelikáne, uveďte konkrétní příklady lživých tvrzení z materiálů, o nichž je řeč. Jinak jste lhářem Vy.

tyrjir řekl(a)...
27. března 2018 v 16:07  

Pane Pelikáne, uveďte konkrétní příklady lživých tvrzení z materiálů, o nichž je řeč. Jinak jste lhářem Vy.

Napsal nick Kvarternion 27. března 2018 v 15:47.

Další demagogie: Kdo se nechce v České škole věnovat demagogické a mnohdy tendenčně cenzurované diskusi na nějaké téma a má přitom pocit, že to téma obsahuje i některé lži, má právo to říci a dalších diskusí se neúčastnit. Neznamená to, že je automaticky lhář, jak to tvrdí urážlivě argumentující anonym Kvarternion.

tyrjir řekl(a)...
27. března 2018 v 16:26  

K té přehnané pozitivní diskriminaci patří i nepřiměřená ideologická kampaň kolem rómské otázky, která mj. zakrývá jiné mnohem důležitější věci. Například to, že, pokud vím, nebyli dosud nijak postiženi ti, kteří v zájmu svých zisků parazitují na sociálních podporách Rómů, což vedlo i k soustředění části z nich do jakýchsi vybydlovacích ghet, odkud není snadného úniku.

Proč se i v České škole nemluví víc o těch, kteří dnes různými způsoby parazitují ve prospěch své kapsy na veřejných penězích určených primárně pro Rómy? Lidé to vidí a takováhle věc jim vadí.

PP řekl(a)...
27. března 2018 v 16:31  

Je srandovní, jak dokážete každý společenský problém, na který se ukáže, prohlásit za popírání holokaustu. V takové době už jsem žil a vy ji vesele vracíte zpátky. Mazáním komentářů, nálepkováním apod. V tomto smyslu je mi nejasný i pojem anticiganismus. Ten přece mohu vesele provozovat, neboť cigány u nás nemáme a já antiromský nejsem. Jen jsem v jejich čtvrti léta žil a vím, co jsem musel udělat a zaplatit já, abych zajistil rodině jídlo.
Jim stačí zajít jednou měsíčně na úřad. A v okolí 5 ulic v obou směrech jsem neznal jediného romského pracujícího.
A znovu - nemá to nic společného s etnikem. Já si nevybral, komu budu házet do chřtánu peníze vydělané jinými. To tento stát, prostřednictvím všeho schopných neschopných - tedy úředníků a politiků.
Lži najdete hned na první stránce projektu - někdo se pokusil poukázat na nesrovnalosti ve výkladu rovná se automaticky popírání holokaustu.
A nakonec - nebudete chtít poučovat tátu, který přišel o syna díky šlendriánu a neschopnosti, kterými současné produkty tohoto politického průmyslu (školství) oplývají, že? Nebudete se jistě chtít zastávat státu, jehož soudy potrestají za zabití dítěte pokutou 30 tis. korun?
Všechno je to naprosto zbytečné, když veřejně vyhlašují učitelky prvního stupně, že děti učí, že nás osvobodili američané. Když nejsou učitelé schopni vysvětlit zahájení první světové války, války ve Vietnamu, v Koreji. Proč se vůbec bavíme o matematice, když naše vlastní vnímání světa je postaveno od první návštěvy školní lavice na lži?
Proč? Protože v matematice se lhát nedá. A toho se bojí všichni ti, kteří chtějí určovat názory druhých.
Matematika je věda o souvislostech. To je definice, kterou mám rád. Pro podpoření nalezených souvislostí se v matematice používá kalkul - počty. Ty už dávnou nejsou ve výbavě většiny příchozích na střední školu. Mimochodem, to je taky generální názor a i za něj bych si jistě nějakou nálepku zasloužil.
Co kdyby lidé uměli počítat? Co kdyby si nedejbože někdo dal do souvislosti pár čísel z wikipedie a zjistil by, že přelidnění, stejně jako globální oteplování, je stejný mýtus jako Adam a Eva? Že celé lidstvo na celé planetě nespotřebuje více půdy, než mají dvě Ghany? Že jakoukoli snahu o snížení oxidů uhlíku v ovzduší dokáže za jediný den eliminovat jediná aktivní sopka?
Proto nemáme umět počítat, nemáme rozumět a hlavně - nemáme se ptát. Pokud tak činíme, tak popíráme holokaust, diskriminujeme menšiny a jsme vůbec vyvrheli slušné společnosti.
A totéž je potřeba naučit i naše děti. Aby i ony byly ochotni platit více než padesátiprocentní daň za existenci.
Zpět k romům - naše děti budou platit více a více. Protože netušíte, jak je jednoduché se množit, když za to dostáváte peníze.
Tento vývoj sledovaly moje oči a slyšely moje uši.

Michal Komárek řekl(a)...
27. března 2018 v 16:38  

Takže: Nejen anticiganismus, ale i solidní dávka konspiračních teorií... Pane Pelikáne, nekontaminujte těmito konstrukcemi tuto diskusi!

PP řekl(a)...
27. března 2018 v 16:41  

Konspiračních teorií? Prosím ukažte chybu ve výpočtu.

PP řekl(a)...
27. března 2018 v 16:41  

A přestaňte nálepkovat, jste už s tím směšný. Zkuste pro změnu argument. Pojďme třeba na to přelidnění.

Pavel Doležel řekl(a)...
27. března 2018 v 16:57  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Pavel Doležel řekl(a)...
27. března 2018 v 16:59  

Tábor v Letech byl kárným pracovním táborem pro lidi vyhýbající se práci, tzv. práce se štítíci. Srovnávat genocidu páchanou ve vyhlazovacích koncentračních táborech typu Osvětim Březinka, Belzen, nebo Sobibor s pracovními tábory, kterých byly na území naší republiky desítky, nebyly pod správou SS a nebyly určeny k vyhlazování, je známkou absolutní absence elementárního vkusu - přinejmenším.

Profesor historie píše: "Koncentrační vyhlazovací tábor ve výlučné správě SS mimo dosah trestního zákona, s propracovaným teroristickým státním systémem mučení a cíleného usmrcování vězňů v rámci zvláštního zacházení – sonderbehandlung, s jednotným zvláštním modelem vnitřní organizace a režimu, s typickým způsobem ostrahy ostnatým drátem a elektrickým plotem, se strážními jednotkami SS-Totenkopfverbände na území protektorátu nebyl ani jeden."

Nevidím jediný důvod, proč jeden z desítek pracovních táborů dnes vyzdvihovat. Popírání existence holocaustu pro mě zdaleka není totéž, jako jeho schvalování, ale budiž. Dejme tomu, že některé osoby jsou na to citlivé - obzvláště to lze pochopit u těch, kterým zemřeli v koncentračních táborech blízcí. K těmto lidem chovám respekt a to poslední, co bych chtěl, je způsobovat jim další bolest zpochybňováním zdroje jejich bolesti. Pokud ale někdo prohlašuje, že popíráním holocaustu je tvrzení, že tábor v Letech nebyl koncentračním táborem, nebo dokonce vyhlazovacím koncentračním táborem, tak je s odpuštěním blbec. Doporučuji si přečíst rozhovor s profesorem Janem Ratajem. Krásně popisuje zneužívání a ohýbání historie ze stran nejrůznějších aktivistů a politiků za účelem dosažení svých aktuálních politických cílů a získání moci, či nějaké výhody. A kdo s tímto ohýbáním nesouhlasí, je hned označen za fašistu, neonacistu a popírače holokaustu a je vytěsňován ze "slušné společnosti". Viďte soudruhu Komárku?

Pavel Doležel řekl(a)...
27. března 2018 v 17:02  

Pane Pelikáne, ono je to zbytečné. Soudruzi neumějí nic jiného, než nálepkovat. Oni žijí v představě, že nálepkování je kritickým myšlením. Vždy přiřadí nějakému objektu nějaký pojem, a myslí si, že něco vyřešili.

Tajný Učitel řekl(a)...
27. března 2018 v 17:04  

Pane Pelikáne, když už jsme u těch nekompromisních čísel. Co kdybyste spočítal, kolik lidí doopravdy zneužívá soc dávky. Kolik z nich je Romů? Já zapomněl, Romy sčítat nelze, to je rasistické. Nebo lze, ale nehodí se. Kolik Romů šlo žádat o nabízenou práci a byli odmítnuti na základě barvy své kůže? Kolik Romů nebylo přijato na studia na základě téhož? Kolik jich bylo ve škole slovně a/nebo fyzicky týráno? Spočtěte to prosím vás. Černě na bílém. Jako že dva a dva jsou čtyři. Jo a ještě, byl v Letech koncentrák? Umírali tam Romové? Ano, nebo ne?

PP řekl(a)...
27. března 2018 v 17:04  

Ad Tajný Učitel: Dálnice mohly být lepší a moje výplata vyšší. :) Jen matematika.

Tajný Učitel řekl(a)...
27. března 2018 v 17:06  

Herr Doležel pravil: "Tábor v Letech byl kárným pracovním táborem pro lidi vyhýbající se práci, tzv. práce se štítíci."

Což spolehlivě rozeznali při příjezdu transportu eugenici vašeho ražení herr Doležel.

PP řekl(a)...
27. března 2018 v 17:07  

Ad TU: :) Nenuťte mě to zjišťovat. Byl jsem u toho a mohli byste narazit stejně jako u toho přelidnění. A to bylo na stole nejprve.
Takže co? Na otázku otázkou a nálepkou, nebo se do té diskuze chcete pustit?

Tajný Učitel řekl(a)...
27. března 2018 v 17:11  

Znovu, spočtěte to pane. Třeba zjistíte, že velkými penězi z rozpočtu je skutečně plýtváno někde úplně jinde a někým úplně jiným. Jmenovitě prasaty v bílých límečcích a hedvábných kravatách v kancelářích prezidentů a politiků na ministerstvech, pane.

PP řekl(a)...
27. března 2018 v 17:14  

O tom žádná, pane TU. Jenže tyto krysy rozhodují právě i o těchto drobnostech...

Tajný Učitel řekl(a)...
27. března 2018 v 17:17  

"Ad TU: :) Nenuťte mě to zjišťovat."

Já vás nenutím. Jen myslím, že čísla by nás mohli nás zachránit před paušálními blbostmi typu Romové zneužívají soc dávky. Možná by se ukázalo, že jsou to spíše někteří Romové a někteří neromové přičemž poměr by byl možná překvapivý.

Mimochodem u čeho jste byl? U plození mimin kvůli dávkám?:)

Veronika Valíková řekl(a)...
27. března 2018 v 17:17  

Za socialismu byly rozkrádaní socialistického majetku a propagace protisocialistických myšlenek většími zločiny než krádež, násilí, někdy i vražda. S hrůzou sleduji tuto diskusi. A poroučím se.

PP řekl(a)...
27. března 2018 v 17:43  

Pročpak? Protože se tady krade nebo protisocialisticky myslí?

Michal Komárek řekl(a)...
27. března 2018 v 17:43  

Pane Doležele, nejsem Váš soudruh v žádném slova smyslu. Neoslovujte mě tak. A co je důležitější: Ta diskuse je absurdní. Nejde přece o to, dohadovat se, zda tábor v Letech byl nebo nebyl "koncentrační" a nejde ani o to srovnávat ho třeba s Osvětimí. To, co předvádíte jsou praktiky hodné Okamury nebo Roznera. Na první pohled seriosním rozborem se snažíte odvést pozornost od podstaty věci, tedy od romského holokaustu. Běžná, nepříliš sofistikovaná demagogie.

PP řekl(a)...
27. března 2018 v 18:01  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
tyrjir řekl(a)...
27. března 2018 v 18:21  

Za socialismu byly rozkrádaní socialistického majetku a propagace protisocialistických myšlenek většími zločiny než krádež, násilí, někdy i vražda.

Další demagogie. Za předchozího socialismu takový zákon neexistoval. Byl tu třeba zákon o příživnictví - kdo nemohl prokázat své příjmy, byl za příživníka. To se dnes už nenosí. Za to máme lustrační zákon a také zákon o protiprávnosti nějaké ideologie. Toho všeho jsme se dožili až dnes. Socialistický internacionalismus byl nahrazen jakýmsi "internacionalismem kapitalistickým". Dnes se tomu v Česku říká, tuším liberální demokracie. Demokracie nepotřebuje přívlastky. Buď je nebo není. Co to znamená ta liberální demokracie? Aha, už to asi vím: Kdo na to má, může utéci do daňového ráje, platit z veřejných peněz za umělé znehodnocování měny a za vytváření tzv. inflačního cíle ČNB, kdo na to (politicky) má může rozprodávat zalevno státní majetek atd. Co jsou to tzv. anonymní akcie? Proč u nás jsou povoleny a jinde ne? Atd. atd. Proč to všechno? Umělá devalvace stála stát dva bilióny korun. Každý rok jde do zahraničí bez zdanění 300 miliard korun jen ve formě dividend z podniků provozovaných v Česku. To je za posledních pět let dalších cca 1,5 biliónů korun Není v tom započítán odliv peněz firem se sídlem v daňových rájích. Atd. atd. atd.

Když v Česku skončil ten předchozí socialismus, jehož jsem byl i já v mnoha ohledech aktivním kritikem, patřilo nám vše, stát nebyl zadlužený, byl potravinově soběstačný a měl aktiva v zahraničí. To vše bylo promrháno. Dnes je ta soběstačnost pryč, víc než polovina podniků a zemědělské půdy je v zahraničních rukou, jsme se svou levnou prací jakýsi krmelec pro zahraničí, jsme zadlužení téměř po uši a namísto pořádného vzdělávání a práce se dusíme pod demagogickou propagandou, že to vše je v pořádku a že důležitější jsou ta neoliberálně multi kulti zástupná témata?

Dělá tu z nás někdo blbce, kteří si neumějí uvědomit a spočítat základní věci? K tomu všemu potřebujeme ještě udělat ze škol zideologizované pečovatelské ústavy? K tomu všemu potřebujeme ještě znetvořit výuku matematiky, aby si to občané ČR neuměli v budoucnu spočítat? K tomu všemu potřebujeme ještě mediální masáž o pseudoproblémech?

J.Týř



Pavel Doležel řekl(a)...
27. března 2018 v 18:36  

"Nejde přece o to, dohadovat se, zda tábor v Letech byl nebo nebyl "koncentrační" a nejde ani o to srovnávat ho třeba s Osvětimí."

Jakákoliv genocida, jakékoliv vraždění jakékoliv živé bytosti, která se ničím neprovinila, je tím nejhorším zločinem. Ať se jedná o genocidu jakéhokoliv národa a etnika, od amerických indiánů, přes afroameričany až po systematické vyvražďování Židů, či jiných nepřátel Říše v době vlády NSDAP v Německu. Jenže o to tady vůbec nejde. Vy si ten problém vyrábíte a živíte a jste nadšeni, když máte nějakého svého Okamuru, Zemana, nebo Doležela, protože bez nich byste neměli nic. Nemohli byste zvěstovat svojí důležitost a potřebnost. Předkládáte triviální témata, protože nic víc nemáte. A tak se snažíte manipulovat, snažíte se hledat sebemenší náznaky toho, že by někdo třeba mohl zpochybnit vaše vidění světa, ve kterém není podstatné, zda jde o tábor vyhlazovací, sběrný, koncentrační, pracovní, kárný, či pionýrský. Vy potřebujete jen hesla a nálepky. Jaká byla skutečnost není přece podstatné. Podstatné je totiž to, co vy jako podstatné určíte. Koho zajímají v dnešní povrchní marketingovo-aktivistické době nějaké detaily, že jo. A kdo se v tom šťourá, tak je třídní nepřítel.

V diskusi o pracovním táboře v Letech u Písku opravdu, ale opravdu nejde o romský holokaust. Jde o pracovní tábor v Letech u Písku. Pokud se chcete bavit o romském holokaustu, můžeme se bavit o vyhlazovacích táborech a postavení romských vězňů v nich. Můžeme se bavit o tom, kolik Romů bylo v těchto táborech zavražděno. Ale na tom by nebylo žádné nové téma, co? Tím byste neprovokovali nesmyslným vykupováním vepřínů za stovky milionů z peněz daňových poplatníků. Tábor v Letech existoval a vy a vám podobní jste ho zneužili k propagandě vašich osobních cílů, ať již čistě zištných, či pouze ideologických. Vaše činnost nezachrání jediného Roma, nepomůže jedinému pozůstalému. Jde tady jen a jen o vás a vám podobné poblouzněné aktivisty a o to, že se nedokážete živit normálně, tj. prací, nebo podnikáním.

Pokud chcete, abych vás přestal nazývati soudruhem, tak se jako soudruh především přestaňte chovat.

PP řekl(a)...
27. března 2018 v 19:26  

Přestože padla nemilá slova, po dlouhé době mi připadla diskuze přínosná.
Za prvé - nejsem sám, který TO vidí
Za druhé - došla mi slova a přišla od těch, kteří pochopili.
Těm, kteří věděli a pochopili srdečně děkuji. Těm, kteří nevěděli a teď pochopili, gratuluji. Stejně jako těm, kteří vůbec netuší, o čem je řeč - budete mít pohodlný přítulný život.
Těch, kteří si myslí, že ví, a přitom nic nechápou, je mi upřímně líto. Dokázat celý život zastávat stanoviska, která si vzájemně protiřečí - to chce hodně odvahy a silný nedostatek sebereflexe.
Díky všem.

Nowak řekl(a)...
27. března 2018 v 20:54  

Profesor Rataj je skutečně informovaný odborník. Svoje znalosti ale dokáže využít tak, že nás přesvědčí, že tábor v Letech nebyl koncentrační nebo že prezident Zeman měl vlastně pravdu, když vytrvale tvrdil, že F. Peroutka napsal článek s názvem "Hitler je gentleman", i když vlastně Peroutka takový článek doopravdy nenapsal.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Selhal-Ferdinand-Peroutka-Profesor-Jan-Rataj-nastoluje-nova-fakta-o-muzi-ktery-otrasa-agendou-Milose-Zemana-375533

Kvaternion řekl(a)...
27. března 2018 v 22:02  

Pane Pelikáne, žádné lživé tvrzení z materiálů, o nichž prohlašujete, že lži obsahují, jste nebyl schopen předložit, takže jste tímto usvědčený lhář. A také demagog, a to přímo učebnicový: kupříkladu tvrzení, že "jakoukoli snahu o snížení oxidů uhlíku v ovzduší dokáže za jediný den eliminovat jediná aktivní sopka" (pomíjím teď, že tak, jak jste toto tvrzení formuloval, nemá žádný smysl, protože sopka nemůže pochopitelně eliminovat žádnou snahu; hovořím o významu, který jste zřejmě měl na mysli, tedy že produkce CO2 jednou aktivní sopkou může být větší než snížení emisí tohoto plynu lidmi) nelze vyvrátit, protože takové erupce v historii Země zřejmě byly - jenže nikoli v historii zaznamenané. Kupříkladu takové množství CO2, které vyprodukovala erupce hory sv. Heleny v roce 1980 za devět hodin aktivní erupce, vyprodukuje lidstvo za 2,5 hodiny. Průměrná celoroční produkce CO2 z vulkanické činnosti je přinejmenším 65x menší než lidská produkce tohoto plynu. A tak je to všemi Vašimi tvrzeními. Zábavné je, jak se ve svých konspiračních blábolech zaštiťujete matematikou - kdyby tomu bylo tak, jak tvrdíte, všichni matematici by museli sdílet Vaše názory, což zjevně není pravda, právě naopak.

PP řekl(a)...
27. března 2018 v 22:34  

Jak můžete na světlo s takovým blábolem? Lidstvo má na produkci podíl asi 0,3% a množství oxidu uhličitého v atmosféře je asi 0,03%. Nehledě na to, že neovlivňuje množství tohoto plynu globální teplotu, alebrž naopak - teplota určuje jeho množství. Pokud jako lidstvo chceme pracovat s teplotou země, je to jako kdybych svou vahou chtěl ovlivnit váhu populace Prahy.
Že se nestydíte, vycházet na světlo s argumenty "když udělám dřep, třeba to spočítám".
Pro vás je blábol vše, čemu nerozumíte, že? Co zkusit třeba diferenciální rovnice? Nebo proč to nezkusit raději lehčími tématy - co taková kvadratická?
Tušíte, nebo je to taky konspirace?
PS: "To by museli všichni matematici....". :) Bože, to je smutné.

PP řekl(a)...
27. března 2018 v 22:40  

...zjevně není pravda, právě naopak. Takže to zjevně pravda je?

Kvaternion řekl(a)...
27. března 2018 v 22:54  

Pane Pelikáne, tím, že fakta nazvete blábolem, na nich nic nezměníte. Průměrná roční produkce CO2 z vulkanických zdrojů je 540 megatun, lidská produkce 35000 megatun. Jaký má lidstvo na celkové produkci podíl, stejně jako jaký je obsah CO2 v atmosféře, je z hlediska posouzení pravdivosti Vašeho původního výroku naprosto irelevantní. To, že takto zjevný fakt nechápete, ukazuje, že nejste schopen logického myšlení, takže se prosím nezesměšňujte naznačováním znalostí z matematiky, která tuto schopnost vyžaduje.

PP řekl(a)...
27. března 2018 v 23:10  

Co to mění na tom, že snažit se o jakoukoli změnu je nesmyslné, pro lidi devastující a chudobu vytvářející? Zase stáčíte diskuzi na nepodstatné? V množství urážek jste již překonal kohokoli v mém životě. To je asi tak jediné, co mi na pár sekund o vás utkví v paměti. Až si to doopravdy budete chtít na poli matematiky rozdat, dejte vědět.
A teď se běžte zeptat, co mi máte napsat.

Kvaternion řekl(a)...
27. března 2018 v 23:40  

Klasická demagogická technika - v okamžiku, kdy se Vaše tvrzení ukáže jako neudržitelné (ačkoli jste se opravdu snažil - nikoli pomocí argumentů, od začátku žádné nemáte, ale pomocí urážek; naopak já jsem Vás neurážel vůbec, každé mé tvrzení o Vás je prokázáno), začnete tvrdit, že vlastně není podstatné. Ale ono je, protože ilustruje, jak zacházíte s fakty, a Vaše obrana tohoto tvrzení zase ukazuje, jak reagujete na kritiku (tedy oč nekompetentněji, o to kategoričtěji). Co naopak podstatné není, je Vaše znalost matematiky, a tedy ani to, že mi v ní s pravděpodobností hraničící s jistotou nejste hoden ani vycídit boty.

Na závěr Vás vyzývám, abyste byl tak laskav a ušetřil mě informací toho typu, jako co Vám utkví v paměti - stejně jako Vaše názory na cokoli je taková informace naprosto irelevantní a bezcenná a klidně si ji šetřte pro záchodovou mísu.

tyrjir řekl(a)...
28. března 2018 v 0:03  

Jedna a jedna nejsou dvě.
Kolečko může být hranaté
a voda teče i do kopce.
To dí nám ti, co myslí,
že učitelé jsou ovce.

Hezký Den učitelů přeje všem učitelům J. Týř




Pavel Doležel řekl(a)...
28. března 2018 v 9:53  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
PP řekl(a)...
28. března 2018 v 10:53  

Ale, ale, anonym nabral odvahu. :D

tyrjir řekl(a)...
28. března 2018 v 13:20  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
tyrjir řekl(a)...
28. března 2018 v 13:40  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Michal Komárek řekl(a)...
28. března 2018 v 13:45  

Pane Týři, přestaňte dětinsky provokovat, prosím. Snažte se diskutovat k věci, nebo ostatní čtenáře a diskutující přestaňte svými bizarnostmi a exhibicemi rušit. Děkuji! Hezký den!

tyrjir řekl(a)...
28. března 2018 v 14:03  

Kdo a jak tu vlastně bizarně provokuje a nedrží se tématu české školy?

http://www.ceskaskola.cz/2018/03/ucitelstvi-nelaka-univerzita-hlasi.html
http://www.ceskaskola.cz/2018/03/kvaternion-je-to-krizova-vyprava-proti.html
http://www.ceskaskola.cz/2018/03/tomas-chrobak-co-mne-uciteli-dala.html
http://www.ceskaskola.cz/2018/03/jaroslav-kvasz-vs-josef-kubat-ma-se-na.html
http://www.ceskaskola.cz/2018/03/hranice-prace-co-maji-spolecneho-film.html

J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.