Anketa spolku Pedagogická komora: „Kdo byl nejlepším a kdo nejhorším ministrem školství ČR?“

čtvrtek 15. března 2018 ·

Spolek Pedagogická komora uspořádal anketu s názvem „Kdo byl nejlepším a kdo nejhorším ministrem školství ČR?“. Respondenti mohli vybírat z ministrů, kteří stáli v čele resortu školství od vzniku samostatné České republiky. Celkem se ankety účastnilo 1287 respondentů. Každý z nich odpovídal na dvě otázky: „Kdo byl nejlepším ministrem školství?“ a „Kdo byl nejhorším ministrem školství?“ Respondenti mohli vybrat více jmen zároveň.

Kdo byl nejlepším ministrem školství?

Nejčastější volbou byla Petra Buzková, pro kterou hlasovalo 25 % respondentů. Druhý v pořadí byl Petr Piťha (23 %) a třetí Petr Fiala (17 %).



Kdo byl nejhorším ministrem školství?

Nejčastější volbou byla Kateřina Valachová, pro kterou hlasovalo 66 % respondentů. Druhým v pořadí byl Ivan Pilip (33 %) a třetí Josef Dobeš (26 %).




Kladně a záporně hodnocení ministři

Pokud odpovědi na obě otázky zkombinujeme, můžeme rozdělit ministry na ty, kteří jsou hodnoceni pozitivně, a na ty, kteří dostali více negativních hlasů než kladných.

Počet kladných odpovědí převažoval u těchto osmi ministrů školství: Petr Piťha (+ 20 %), Jan Sokol, Eduard Zeman, Petr Fiala, Ondřej Liška, Petra Buzková, Jiří Gruša a Robert Plaga (v uvedeném pořadí).

U těchto deseti ministrů naopak převažoval počet záporných odpovědí: Kateřina Valachová (- 55 %), Ivan Pilip, Josef Dobeš, Stanislav Štech, Marcel Chládek, Martin Bursík, Michaela Marksová, Dana Kuchtová, Miroslava Kopicová, Dalibor Štys (v uvedeném pořadí).




Zdroj: Tisková zpráva spolku Pedagogická komora

6 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
15. března 2018 v 11:05  

Profesor Petr Piťha: Velká iluze českého školství: http://gis.fzp.ujep.cz/?q=prof-petr-pi-ha-velka-iluze-ceskeho-kolstvi

Radek Sárközi řekl(a)...
15. března 2018 v 12:44  

Ministři školství...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_ministr%C5%AF_%C5%A1kolstv%C3%AD,_ml%C3%A1de%C5%BEe_a_t%C4%9Blov%C3%BDchovy_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky

Radek Sárközi řekl(a)...
15. března 2018 v 12:45  

Vzpomenete si, co který ministr udělal dobrého a co špatného?

BP řekl(a)...
15. března 2018 v 18:09  

Ano, Pilipovi nezapomeneme, že nám sebral peníze a přidal práci, na SŠ o 2 vyučovací hodiny (a už to tak zůstalo) a na ZŠ už přesně nevím, zda to nebyly dokonce 3 vyuč. hodiny navíc, ale nakonec jim zůstala jen jedna (?).

Radek Sárközi řekl(a)...
16. března 2018 v 8:47  

Valachová byla nejhorší ministryně školství, tvrdí učitelé. Za inkluzi jí naložili

Podle Radka Sárköziho na ministerstvu slibovala nesplnitelné. Jako jeden z největších problémů pak vidí zavedení inkluze. Její současná podoba podle něj zatěžuje školy administrativou, která snižuje dostupnost pomoci. „Děti se speciálními potřebami nevyučují speciální pedagogové, ale pomáhají jim asistenti bez potřebného vzdělávání,“ upozornil na další problém společného vzdělávání.

Nepopulární kroky z ní udělaly i nejméně populární ministryni celého žebříčku. Její práce se nelíbila více než dvěma třetinám oslovených učitelů. Kladně ji naopak hodnotilo jen 11 procent z nich.

Blesk Zprávy daly Kateřině Valachové prostor svoje negativní vnímání v řadách učitelů okomentovat, reakci nejdřív přislíbila, do čtvrtečního večera ji ale neposkytla.

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/530615/valachova-byla-nejhorsi-ministryne-skolstvi-tvrdi-ucitele-za-inkluzi-ji-nalozili.html

tyrjir řekl(a)...
19. března 2018 v 1:28  
Tento komentář byl odstraněn autorem.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.