Vzdělání je jedinou odpovědí na nárůst extremismu, burcují Macron a Rihanna

sobota 3. února 2018 ·

Jedinou odpovědí na světový nárůst náboženského a politického extremismu je vzdělání. Francie proto na konto mezinárodního vzdělávacího fondu přispěje 200 milionů eur. Na páteční konferenci na podporu školství v rozvojových zemích, která se konala v senegalském Dakaru, to řekl francouzský prezident Emmanuel Macron. Akce se zúčastnila také světoznámá barbadoská zpěvačka Rihanna. Informuje ČTK.


Emmanuel Macron (twitter.com)
Na lidské bomby, se kterými se stále potýkáme, je jedinou odpovědí vzdělání, řekl Macron na konferenci Globálního partnerství pro vzdělávání,což je organizace, která pomáhá zlepšit školství v nejchudších zemích světa. Děti nemohou vyrůstat v přesvědčení, že je v životě čeká jen válka, zdůraznil francouzský prezident.

Pro úspěšný boj proti extremistickým organizacím, včetně těch, které utlačují ženy a snaží se je vyhnat z veřejného prostoru, je nezbytné, aby děti chodily do škol, řekl Macron.

Prezident nicméně vzápětí dodal, že zlepšit školství je důležitým úkolem i pro Francii. "Máme problém ve školství, v případě, že pětina dětí neumí dobře psát, číst a počítat, když začnou chodit do školy ve dvanácti letech," dodal. "Co se dá dělat bez vzdělání? Stáhnout se. Nenávidět ostatní. Oživit nacionalismus," uzavřel Macron.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.