Studenti budou moci nahlédnout do sociálně vyloučených lokalit

sobota 3. února 2018 ·

„Vzdělání je klíčem k úspěchu sociálního začleňování. Když se člověku dostane vzdělání, bude mít lepší startovní pozici pro řešení životních situací, jako je vstup na pracovní trh, na finanční trh nebo hledání bydlení,“ říká Radka Soukupová, vedoucí oddělení lokálních koncepcí Agentury pro sociální začleňování. Nápomocní v tom mohou být z jejího pohledu i experti z univerzity a studenti. Proto zástupci Agentury přijeli podepsat memorandum o spolupráci s libereckou Technickou univerzitou.



„Důležitou součástí našeho úkolu je práce přímo v terénu. Tuto zkušenost můžeme nabídnout vašim studentům, kteří s námi budou chtít spolupracovat. Jde o to seznámit se s podobami sociálního vyloučení, potkat se s těmi lidmi osobně. Pro nás je to také cenná zpětná vazba. Oči člověka, který se v takových lokalitách běžně nevyskytuje, mohou vidět věci, které terénní pracovník už ani nevnímá,“ říká konzultant Agentury Martin Chochola.

„Přínos spolupráce s Agenturou vidím v tom, že se naši studenti budou moci dostat přímo do terénu a osahat si reálné situace. Tady na škole dostanou solidní teoretický základ, vlastní zážitek z praxe je ale nepřenosný. Vidím tu příležitost pro rozvoj našich studentů především speciální pedagogiky a sociální práce,“ řekl u příležitosti podpisu memoranda o spolupráci děkan Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické TUL Jan Picek.

Zdroj: Zpravodaj TUL

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.