Marta Semelová už děti neučí, škola jí nenašla místo.

pátek 2. února 2018 ·

Byla nejvýraznější poslankyní KSČM. Ačkoliv Marta Semelová na sebe nepoutala pozornost nadprůměrnou zákonodárnou aktivitou, ale příklonem k nejtvrdší linii komunistické strany. Stalinistku občané v posledních volbách do Poslanecké sněmovny nepustili, její vrcholná politická kariéra se tím uzavřela. Původním povoláním učitelka se musela rozhodnout, jaké profesi se bude věnovat. Podle zjištění serveru Lidovky.cz  si vydělává jako profesionální stranička.


Marta Semelová (repro DVTV)
Před svou sněmovní kariérou započnutou v roce 2010 působila jako učitelka na Základní škole Zárubova v pražských Modřanech. Učila tam mimo jiné vlastivědu nebo český jazyk. Právě vzhledem k jejímu pedagogickému vzdělání si ji strana vybrala jako expertku pro školství, právě ona zodpovídala za kapitolu vzdělávání ve volebním programu komunistů. Po neúspěchu ve volbách se však za katedru nevrátila.

„Paní učitelka Semelová už u nás nepracuje,“ potvrdila serveru Lidovky.cz ředitelka Základní školy Zárubova Dagmar Bolfová. „Ona by se byla vrátila, ale já jsem pro ni neměla místo. Ve škole nelze držet místo,“ vysvětlila ředitelka. Zda jí Semelová ve sborovně schází, lze jen hádat. „Mně se nezdá vhodné se o ní vyjadřovat, už jsem si k tomu řekla svoje,“ poznamenala.

O Semelovou se tak postarala samotná strana. Exposlankyně dlouhé roky šéfuje pražské organizaci KSČM. Protože dosud měla jako učitelka nebo poslankyně stálý příjem, za předsednictví si nic neúčtovala. Jenže v nastálé situaci se krajský výbor na sklonku loňského roku rozhodl, že za svou funkci bude pobírat peníze.

Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
3. února 2018 v 5:49  

samozřejmě,že lze držet místo ve škole,v případě odchodu do volené funkce má učitel či ředitel místo stále ve škole a smlouva na dobu neurčitou jest platná,v případě ředitele je jeden ze zástupců pověřen dočasných zastupováním ředitele a když pan ředitel ve volbách neuspěje,jako např. ten náš,tak se vrací na ředitelský post,i v případě učitele,se učitel vrací a propuštěn je jeho záskok a až poté může být učitel propuštěn pro nadbytečnost,takže na případ semelové by se měla podívat čši

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.