Bývalý žák se naboural do elektronické žákovské a přepisoval známky

pátek 23. února 2018 ·

Karlovarští kriminalisté kriminalisté vypátrali bývalého žáka základní školy, který se naboural do systému elektronické žákovské knížky. Školákům pak pro vlastní pobavení přepisoval známky a psal různé vulgární poznámky. Informuje iDNES.cz.


Mladík tak překvapil současné žáky školy v Karlových Varech, ale i pedagogy a rodiče. Když se do elektronické žákovské knížky přihlásili, zjistili třeba to, že se některým dětem zhoršil prospěch. „Žákům byla změněna klasifikace či přidány různé poznámky,“ potvrdil krajský policejní mluvčí Michal Žáček.

„Takový kybernetický útok by se mladíkovi nepodařilo uskutečnit, pokud by zaměstnanci základní školy jednali v souladu se zásadami bezpečného užívání počítačového systému. Ke kybernetickým útokům dochází stále častěji a velkou mírou se na tom podílejí samotní uživatelé sítě internet, kteří neužívají zásady pro hesla do jejich účtů,“ upozornil policejní mluvčí.

Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Q. E. D. řekl(a)...
23. února 2018 v 12:15  

kybernetický útok = žák viděl, jak kantorka pracně vyťukává heslo kamila1234. ;)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.