Učitel z Chomutovska dostal podmínku za pohlavní zneužívání žačky. Na škole stále působí

úterý 5. prosince 2017 ·

Podmíněný trest dostal u soudu učitel mateřské a základní školy z Chomutovska za to, že podle žalobce v roce 2010 sexuálně zneužil svoji tehdy nezletilou žačku. Muž, který na škole stále působí, s verdiktem nesouhlasí a ihned se odvolal. Informuje MF DNES.


„Když se na vás domluví parta tří feťáků, neuděláte s tím vůbec nic. Jsou to všechno výmysly, proti kterým se nemám šanci bránit. Ve výpovědích poškozené, jejího bývalého přítele a současného partnera jsou lži, a několikrát je změnili,“ upozornil v závěrečné řeči u Okresního soudu v Chomutově obžalovaný. Soud mu vyměřil tři roky odnětí svobody s podmínečným odkladem na zkušební dobu pěti let. Dále musí uhradit poškozené odškodnění ve výši 50 tisíc korun.

Podle spisu obžalovaný v závěru roku 2010 tehdy třináctiletou žačku nalákal do kabinetu, kde ji svlékl a pohlavně zneužil, konkrétní datum spis neuvádí. „Připravil mě o panenství,“ vypověděla u soudu poškozená, dnes dvacetiletá žena.

Další sexuální hrátky se podle žalobkyně odehrály o několik týdnů později v šatně tělocvičny, kdy se jich zúčastnila ještě další spolužačka. Potřetí poškozená podle spisu učitele uspokojila rukou v kabinetě a počtvrté jí za sexuální hrátky nabídl peníze, které si dívka vzala a odešla.

Dívka se obrátila na policii až v roce 2014. Policisté se o učitele začali zajímat ale už o dva roky dříve na základě anonymního udání, které se týkalo údajného obtěžování žákyní. Tehdy ale policie případ odložila s tím, že nebylo nic prokázáno.

Podle obhajoby je ale za obviněním vydírání. „Se svým přítelem si vymysleli tuhle historku a chtěli po mě peníze. Potřebovali je na drogy a alkohol. Odmítl jsem zaplatit, pak na polici řekli příběh o zneužití,“ uvedl obžalovaný.

Celý text naleznete zde

1 komentářů:

aknelka řekl(a)...
5. prosince 2017 v 11:54  

Měla jsem kolegu tělocvikáře, který právě z této možnosti měl velký strach. Myslím z toho, že ho některá ze žaček obviní (ne z toho, že by se u některé neudržel). Povídal mi, že se bojí i dávat jim např. záchranu na nářadí, aby se jich nedotkl. Nevím, kam jsme se to dostali...Viděla jsem, co všechno si ta děvčata dokážou na učitele vymyslet. Byl to jeden z důvodů, proč jsem nechtěla, aby můj nejstarší učil.
Tento případ nedokážu posoudit, od toho je soud. Pokud bylo zneužívání dokázáno, učit by pan učitel myslím neměl. Podmínka a pokuta - tomu nerozumím...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.