Nowak reaguje na úvahy Ondřeje Šteffla: Jsou snad změny nějaká novinka?

pondělí 18. prosince 2017 ·

Diskutující „Nowak“ zareagoval na úvahy Ondřeje Šteffla na téma, že „svět se zrychluje a změny půjdou stále rychleji. Tedy děti se především musí naučit zvládat změnu.“ Nowak píše: Dřív byl život beze změn, asi pěkná nuda. Moji prarodiče prožili 2 války, dědeček byl v první válce, v 50. letech byl ve vězení, strýc v uranových dolech.

Moji rodiče prožili jen jednu válku, tátovi v 50. letech nabídli kariéru- stačilo, aby se rozvedl a dodali by mu poctivou dělnickou manželku a mohl výš. Prarodičům i rodičům sebrali obchod. U maminky se v 48 letech objevil nádor, za 5 let další zcela jiný, zemřela před důchodem. Život beze změn, stále stejný … (Ani nezažili koncentrák.)

Co zažili předkové pana Šteffla? Klídek?

Čeká dnešní děti proměnlivější budoucnost?

1 komentářů:

krtek řekl(a)...
19. prosince 2017 v 7:11  

A co se týká technologií, děti jsou v šoku, že jsme žili bez mobilních telefonů, počítačů a internetu.
Hrozné je, že nás na to škola nepřipravila a my jsme byli nuceni za pochodu vymýšlet didaktiku informačních technologií. Ó ta hrůza.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.