Inkluze má zamířit v Děčíně také do školek. Počítá se se 60 miliony korun

čtvrtek 28. prosince 2017 ·

O další desítky milionů korun chce požádat Děčín na rozšíření inkluzivního vzdělávání. To by po základních školách mělo pomáhat dětem s handicapem také ve školkách. Informuje Děčínský deník.

Děčín zapojil do inkluzivního vzdělání všechny své základní školy. U toho ale zůstat nechce a připravuje další projekt. „Momentálně probíhají jednání o konkrétních aktivitách. Obecně bychom tentokrát chtěli zapojit nejen základní, ale také mateřské školy,“ vysvětlila náměstkyně děčínské primátorky Hana Cermonová. Pokud by byl děčínský magistrát s žádostí o dotaci na další projekt za 25 milionů korun úspěšný, putovalo by do inkluze jen v městských školách a školkách téměř 60 milionů korun.

Ještě téměř dva roky totiž poběží jiný projekt, na který Děčín získal dotaci přibližně 32 milionů korun, dalšího více než půl druhého milionu korun přidalo město ze svého. Tyto peníze putovaly především na platy odborníků, které si školy dříve dovolit nemohly. „Podle ředitelů základních škol je projekt inkluze přínosem. Školy získaly koordinátory, psychology a dva asistenty,“ uvedla mluvčí děčínského magistrátu Markéta Lakomá s tím, že celý projekt probíhá ve spolupráci s organizací Člověk v tísni.

„Přínos vidím hlavně v získání odborných pracovníků, kteří dříve školám chyběli. Skvěle se také vzájemně propojila spolupráce mezi jednotlivými školami, což pokládám za velmi důležité,“ doplnila Cermonová.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.