Středoškoláci se budou moci podílet na rozvoji Prahy, ustanovili na to sněm

čtvrtek 16. listopadu 2017 ·

Studenti středních škol se budou moci podílet na budoucím směřování hlavního města. Do rozhodování se mohou zapojit přes Středoškolský sněm hl. m. Prahy, který připravila Česká středoškolská unie (ČSU) ve spolupráci s magistrátem. Ustavující jednání, kterého se zúčastní na 60 zástupců SŠ a odborných učilišť, proběhne ve čtvrtek 16. listopadu. Informuje server Novinky.cz.

Lenka Štěpánová (twitter.com)
Sněm má reprezentovat zájmy mladých lidí a promítnout je do reálného života metropole. Každého zasedání se má účastnit zástupce vedení Prahy, s nímž budou studenti debatovat o dlouhodobých záměrech v různých oblastech správy města.

Radní pro školství Irena Ropková by si přála, aby plnil funkci poradního orgánu městské rady. Na ustavujícím jednání studenti rozhodnou, jakým způsobem bude sněm jednat a kterým tématům se bude přednostně věnovat.

„Česko je na tom obecně velmi špatně, co se týká zapojení mladých lidí do chodu školy prostřednictvím studentských rad. Ruku v ruce s tím jde nezájem o politiku či nízká důvěra v demokratickou správu státu,“ posteskla si pro Novinky zástupkyně středoškoláků Lenka Štěpánová.

Studenti by podle ní měli již na škole, a nejen té střední, dostat důvěru, že dokážou konstruktivně jednat, což je základní podmínkou pro jejich další aktivitu. „Příkladem takové důvěry je participativní rozpočet, účast na pedagogických poradách nebo pravidelné diskuze na školní témata, do kterých jsou ke stolu přizváni kromě pedagogů a vedení školy i žáci, jejichž slovo by mělo mít stejnou váhu,“ je přesvědčená Štěpánová.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.