Stáž ředitelů škol nabídla i výlet lodí do Benátek

středa 8. listopadu 2017 ·

Ředitelé škol z východních Čech vyrazili v září ve dvou termínech do Slovinska na týdenní odbornou stáž do tamních škol. Její program ale v závěru připomínal nabídku cestovní kanceláře. Součástí odborné stáže pro pracovníky školství Pardubického a Královéhradeckého kraje ve Slovinsku nebyly jen seminář a návštěva několika škol, ale i prohlídka turisticky nejatraktivnějších míst v široké oblasti. Ředitelé škol tak mohli vidět římské památky v Pule, Škocjanské jeskyně, Sečoveljské soliny, chov lipicánů a vyrazili dokonce i na celodenní výlet do Benátek. Ředitelé i úředníci, s nimž MF DNES mluvila, přitom potvrdili, že náklady na stáž a tedy i lodní lístek do Benátek a zpět zaplatili z prostředků školy či úřadu.


Martina Berdychová (vychodocesi2.cz)
Vedoucí odboru školství Pardubického kraje Martin Kiss to nepovažuje za chybu. „Každá návštěva má pracovní i nepracovní část. Účastníci tam byli v sobotu, v době volna,“ uvedl Kiss, který ve Slovinsku pobýval také. „Jako doplněk celého programu, který byl velmi nabitý, to není nic, co by neodpovídalo zaměření stáže. Každý pedagog musí mít nadhled, nesmí být pouze stránku před žákem,“ uvedl Kiss.

Radní Královéhradeckého kraje Martina Berdychová připustila, že hradit cestu do Benátek z veřejných peněz nebylo ideální. „Cesta do Benátek proběhla v sobotu, cena lodního lístku byla zahrnuta v úhradě cestovní agentuře. Podobná situace vznikla poprvé,“ uvedla politička, jež ve Slovinsku nebyla.

Za stáž jednoho účastníka zaplatily školy nebo úřad asi čtrnáct tisíc korun. Ředitelé škol spali ve skromném hostelu, v několika dnech se zúčastnili prohlídek pěti tamních škol a nejspíše se dozvěděli dost o fungování tamního školství. Přestože byl pobyt určen i pro řadové učitele, školy na ně vyslaly prakticky pouze své ředitele.

Celý text naleznete v dnešním vydání MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.