Soud se zastal ředitelky odvolané kvůli nezvládnuté sexuální šikaně

čtvrtek 9. listopadu 2017 ·

Ústavní soud se zastal bývalé ředitelky školky v Hradci Králové Libuše Friedlové, kterou v roce 2012 město odvolalo kvůli nezvládnuté sexuální šikaně mezi dětmi. Krajský soud se musí znovu zabývat tím, zda bylo její odvolání platné. Podle nálezu soudy nevěnovaly dostatečnou pozornost jejím argumentům. Informuje iDNES.cz.


Friedlová pracovala jako ředitelka mateřské školy v Třebechovické ulici v Hradci Králové od roku 2010. Město ji jmenovalo na dobu určitou do července 2012. Už v květnu 2012 ale obdržela písemné odvolání z funkce, a to pro závažné porušení a neplnění pracovních povinností.

Ředitelka podle města nezvládala problémy ve školce, konkrétně šikanu, kterou posléze řešila i policie, a nedostatečně komunikovala se zaměstnanci a rodiči, což prý vedlo k vyhrocení situace.

Rodiče šikanovaných dětí popsali před pěti lety pro mateřskou školku nepředstavitelné věci. Předškolák ze sociálně slabé rodiny podle nich nejméně jednou sexuálně zneužil holčičku strkáním prstů do intimních míst. Dále donutil tři spolužáky, aby si stáhli kalhoty a navzájem se uspokojovali ústy. Pak prý museli pod pohrůžkou to samé dělat i jemu.

Rodiče šikanovaných dětí se nejprve obrátili na ředitelku mateřské školy, aby zakročila. Ta však údajně nechtěla případ rozviřovat. Učitelkám prý dokonce přikázala o případu nemluvit.

Celý text naleznete zde

63 komentářů:

krtek řekl(a)...
9. listopadu 2017 v 16:02  

No tvl! Sedmiletý ... v mateřské školce. Fujtajbl. A rodiče nemají zodpovědnost za chování dítěte v případě spáchání trestného činu? Právnické vzdělání nemám, ale tohle je fakt hodně. I když chápu ředitelku, že nechtěla být středem pozornosti, ...

Ygrain řekl(a)...
9. listopadu 2017 v 19:52  

Člověk se zdráhá uvěřit, že by to mohla být pravda...
Tohle ale neměla a nemohla řešit jen ředitelka, co dělal OSPOD? Jak zasáhl, jaká preventivní opatření byla přijata? Protože jestliže tohle dělá dítě v sedmi, co bude dělat v sedmnácti?

Unknown řekl(a)...
9. listopadu 2017 v 21:11  

Pokud vím, tak právě tomu učí genderové doktríny. Děti se sexualizují od útlého věku včetně masturbace, pro jejich větší spokojenost. Aby si jako všichni zvykli. V německých školkách a školách to není nic neznámého. Mají k tomu vyhrazené koutky, jen se neocumlávají, ale uspokojují. Nekecám. Pročtěte si knihu: Globální sexuální revoluce .. ať víte, do čeho se řítíme. Všecho ve jménu svobody člověka.
Té paní ředitelky je mi líto. Na tohle se nelze připravit .. pokud je někdo svým zvyklým studem v normálu, tak to musí být šok .. a vlastně se stává také obětí, proto mlčí, než se s tím naučí vypořádat. Mlčet o takových věcech před veřejností (neříkám neřešit) je vždy lepší, než z toho dělat bulvár ..

Michal Komárek řekl(a)...
9. listopadu 2017 v 23:18  

obyčejný učitel

Čemu učí genderové doktríny? Znásilňování? Sexuálnímu zneužívání? To je velice podivné a sporné tvrzení...

Kniha Globální sexuální revoluce sice může být velmi podnětná, ale těžko ji lze považovat za prostý popis reality. Její autorka, Gebriele Kuby je katolička, která bojuje s "genderovou ideologií a homosexualismem". Nemyslím, že se řítíme, kam ona si myslí. Hezký večer!

Michal Komárek řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 6:16  

Gabriele Kuby

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 6:35  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
tyrjir řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 7:13  

Čemu učí některé genderové doktríny, propagace sexuální volnosti včetně pokusů o redefinici pojmu rodina? Myslím, že je to součást neoliberálníhu konceptu typu Chléb a hry, který odpoutavá pozornost od hlavních problémů společnosti. Z historického hlediska to není nic nového (viz třeba Adamité v husitském období).

Boj s agresivní genderistickou ideologií, s agresivním feminismem, sexualismem, homosexualismem apod. je opodstatněný a důvodný. Na letošní Prague pride například měl svůj stánek spolek Idealisté z ČSSD. Spolu s tzv. Mladými sociálními demokraty prohlašovali svou demonstrativní účast na této akci za "součást péče (ČSSD?) o rodinu"...

J.Týř

Unknown řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 7:32  

Gender naprosto nepokrytě rozbíjí lidskou identitu a institut rodiny. Jestliže navádí k sexualizaci dětí, pak zcela napochybně manipuluje s jejich potřebami a citem. Její kniha je dostatečně vědecky podložena včetně důkazního materiálu, Gabriele Kuby si to nevycucala z prstu. Jestliže někdo horlí proti ideologizaci školy, neboť děti jsou lehce zmanipulovatelné, tak to naprosto chápu, .. pak pudovými impulsy snadno zmanipujete i dospělé .. a ti si při tom myslí, že se svobodně rozhodli. Ano gender v západních zemích je už tak daleko, ře pracuje se sexulizací dětí. G.Kuby je nejen katolička, ale také majitelka racionálního a kritického myšlení, a když mluví-píše o citových potřebách dětí, ví o čem mluví. V knize je rozpracována celá problematika sexuální identity, týkající se nejen homosexuality. Ta kniha nenavádí k žádné xenofobii ani homofobii .. a ukazuje to, co jiní nevidí, neboť ani nemají potřebné informace. Chápu, že je to pro mnohé citlivé téma.
https://cs.wikiquote.org/wiki/Gabriele_Kuby

Jana Karvaiová řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 8:45  

Mě úplně stačí jako důkaz současného gender sexistického blbismu to, že dnes už na plovárně pomalu nevidíte jediné dítě bez plavek. Od batolecího věku.
Bylo např. mým zvykem, když dítě v první třídě plakalo, že chce maminku, pochovat ho na klíně, pohladit, ztišit. Nepotrvá dlouho a bude to nepřípustné dotýkání se dítěte. Vše k tomu zřetelně směřuje. je to hnus proti přírodě.

Michal Komárek řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 8:47  

obyčejný učitel

Předčasná sexualizace je určitě důležité téma. Nicméně myšlenky, které šíří Gabriele Kuby a její interpreti mimo jiné na pokleslých webech typu nwoo nebo AC24, se velmi podobají konspirační teorii. O vědecké podloženosti názorů paní Kuby lze mít velké pochybnosti.

Příklad: "Kuby upozorňuje, že existují tendence zrušit rozdíly mezi mužským a ženským pohlavím a nastolit homosexualitu jako normu. Lesbický, homosexuální a transsexuální životní styl se chce dát na roveň soužití mezi mužem a ženou. Tato nová ideologie se v západních společnostech už potichu stala realitou každodenního života právě díky kompetencím, které má politický aparát. Vše se to událo bez jakékoliv veřejné diskuse na toto téma. Mnoha politikům ani není přesně jasné, o co v gender problematice jde. Stávají se jen malými postavičkami, které jsou řízeny meziresortními orgány."

Michal Komárek řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 8:50  

Paní Karvaiová,

"gender sexistický blbismus" je termín, který do věcné diskuse nepatří. Děkuji! Hezký den!

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 9:10  

Tady taky žádné věcné diskuse kvůli tobě, Michale-cenzore-nejvyšší NEJSOU a NEMOHOU být.

Ygrain řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 9:13  

Nošení plavek na koupališti nemá co dělat s genderem, protože je nosí kluci i holky (ostatně, jak jsme se od deviantního chování dítěte z evidentně velmi nefunkční rodiny dostali k genderu?) V dobách našeho dětství byl termín "dětská pornografie" prakticky neznámý a fotoaparát nepřehlédnutelný, pokud jste se zrovna nejmenovali James Bond. Doba se prostě změnila, a ne ve všem k lepšímu.

tyrjir řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 9:17  

Kuby upozorňuje, že existují tendence zrušit rozdíly mezi mužským a ženským pohlavím a nastolit homosexualitu jako normu. Lesbický, homosexuální a transsexuální životní styl se chce dát na roveň soužití mezi mužem a ženou. Tato nová ideologie se v západních společnostech už potichu stala realitou každodenního života právě díky kompetencím, které má politický aparát. Vše se to událo bez jakékoliv veřejné diskuse na toto téma. Mnoha politikům ani není přesně jasné, o co v gender problematice jde. Stávají se jen malými postavičkami, které jsou řízeny meziresortními orgány.

Souhlasím. Tyto tendence opravdu existují, a to i v Česku. Jejich propagátorem se bohužel stala i část ČSSD (viz výše 10. listopadu 2017 7:13), což je, myslím, i jedna z příčin jejího úpadku a volební prohry.

J.Týř

Unknown řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 9:52  

Je to větší a extrémně závažné téma, než si lidé myslí a než si zatím dokážou představit. Erodovat lidskou identitu se snažili všichi manipulátoři a všechny mocenské skupiny v dějinách, včetně marxismu a komunismu .. protože věděli, že jen tak mohou lépe ovládat člověka .. zbaveného přirozenosti, smyslu, lásky k bližnímu. Gender popírá - obelhává všechny důležité biologické a genetické zákonitosti lidského organismu, včetně tisíciletých sociálních zkušeností .. Ani netušíte, kolik zákonů na jeho propagaci a udržení už bylo vytvořeno. .. Včetně těch, že se nesmí pomáhat těm, kteří hledají svou sexuálkní identitu žádnou terapií. .. viz. G.Kuby.

V západních zemích jsou za to lidé už trestáni. Zmiňovaná kniha tyto události dokládá. .. a ano, může to začít v mateřských školách, i když za to vlastně nemohou.
Gender je nejsilněji podepřen tzv. bojem za "ženská práva", .. přitom agentům gendru jde plánovitě o zrušení bipolárního pohlaví a zrušení reprodukční rodiny.

Copak nikomu tento paradox nevadí?

Vždyť to jde proti jakékoliv udržitelnosti kvality života a nativity obyvatelstva, která je zásadně důlěžitá pro udržitelnost hospodářské prosperity každé země.

Ygrain řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 12:26  

Obyčejný učiteli, gratuluji ke brilantnímu trollingu. Gabriele Kuby taky mimo jiné napsala:

"Harry Potter je dlouhodobý globální projekt, jehož cílem je změna kultury. U mladé generace budou zničeny zábrany proti magii. Tím se do společnosti dostanou síly, které jednou překonají křesťanství"

Jinými slovy, dost slušně jí straší ve věži, takže její ostatní výplody rozhodně netřeba brát jako písmo svaté, a ty o "uspokojovacích koutcích" ve školkách už vůbec ne.

K původnímu tématu: pane Komárku, nebylo by možno získat vyjádření OSPODu, jak se v takovýchto případech má postupovat? Ono je to dost vachrlaté téma a celkem se nedivím, že si s tím někdo neporadí.

tyrjir řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 12:30  

Genderismus (napsal bych genderblbismus, ale neudělám to, protože jde o závažnou věc) je projev či součást globalisticky pojaté multikulturalistické neoliberální ideologie rozšířené v establishmemtu některých zemích tzv. Západu. Zbytek světa (občané a vlády zbývajících států) ho neuznává. Nevidím důvod, proč by Česká republika měla genderismu (současné situaci neadekvátnímu uplatňování některých genderových teorií a tezí) podléhat.

Výběr témat pro Českou školu panem Komárkem je, myslím, velmi špatný. Přijmout na pozici šéfredaktora neoliberálně multikulturalisticky a menšinově orientovaného aktivistu cenzurujícího odlišné názory byl, myslím, ze strany Albatros Média a.s. buď omyl, anebo zlovolný čin.

J.Týř

Michal Komárek řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 12:53  

Děkuji, Ygrain - za citaci paní Kuby i za námět! Hezký den!

tyrjir řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 13:02  

Pan Komáre cenzuruje. Paní Ygrain mu nahrává agresivně ironickým obviňováním obyčejného učitele z trollingu. Panu Komárkovu to nevadí a děkuje jí za to.

Zajímavé.

Já zase děkuji za názor obyčejnému učiteli a přeji mu, aby se nedal tandemem Komárek-Ygrain znechutit.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 13:08  

Třeba z toho bude každý s každým...

Taková swingers party :-)

Co vy na to pane Týři?

tyrjir řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 13:18  

Obyčejný učiteli, gratuluji ke brilantnímu trollingu. Gabriele Kuby taky mimo jiné napsala:

"Harry Potter je dlouhodobý globální projekt, jehož cílem je změna kultury. U mladé generace budou zničeny zábrany proti magii. Tím se do společnosti dostanou síly, které jednou překonají křesťanství"

Jinými slovy, dost slušně jí straší ve věži, takže její ostatní výplody rozhodně netřeba brát jako písmo svaté, a ty o "uspokojovacích koutcích" ve školkách už vůbec ne.
napsala paní Ygrain.

Tohle myslíte, paní Ygrain vážně? Proč vám vadí ten názor? Nestraší ve věži náhodou vám?

J.Týř

Unknown řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 13:24  

"Harry Potter je dlouhodobý globální projekt, jehož cílem je změna kultury. U mladé generace budou zničeny zábrany proti magii. Tím se do společnosti dostanou síly, které jednou překonají křesťanství"
Jinými slovy, dost slušně jí straší ve věži, takže její ostatní výplody rozhodně netřeba brát jako písmo svaté, a ty o "uspokojovacích koutcích" ve školkách už vůbec ne.

Zkuste se nějakou dobu poctivě zajímat o tuto tématiku, než se budete účastnit diskusí nad těmito tématy. G.Kuby má i v tomto bohužel pravdu. Nechápete, že civilizace, které se v lidské prehistorii ztratliy, provozovaly magii. To nikdy nekončí dobře. Opravdu o tom něco vím, .. a chápu, že to nebude pochopeno.

Nebudu nikomu vyčítat nedovzdělanost, každý má na ní právo. Není to však to samé, jako zkušenost. Když ji nemáte, informace vám nepomůžou a i takové věci jako sděluje G.Kuby se vám pak zdají absurdní.

Michal Komárek řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 13:32  

obyčejný učitel

Opusťte, prosím už v této diskusi téma G. Kuby. Na začátku se zdálo, že s tématem souvisí, nyní už jsme u magie... Navíc opravdu v intencích konspirační teorie. Děkuji! Hezký den!

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 14:01  

"Harry Potter je dlouhodobý globální projekt, jehož cílem je změna kultury. U mladé generace budou zničeny zábrany proti magii. Tím se do společnosti dostanou síly, které jednou překonají křesťanství"

Katolíci nejdříve proti Harrymu brblali, ale pak se snažili Harryho pohltit. S tím mají tisíciletoou zkušenost. Konečně není samo křesťanstí plné magie?

Unknown řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 14:01  

Nebavím se o tomto tématu. Ukazuji na analogii uvažování některých diskutujících.
(Avšak má to větší spojitost, než do dokážete představit.)
Přeji hezný víkend.

tyrjir řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 14:05  

V tomto týdnu uvedla televize Prima první díl zřejmě trojdílného britského seriálu s názvem GÉNIOVÉ NOVOVĚKU*. První díl byl věnován Karlu Marxovi. Druhý díl má být věnován Friedrichu Nietzschemu a třetí díl Sigmundu Freudovi. První díl o Marxovi byl zajímavý i tím, že uvádí jak komunisté ve 20. století zneužili jeho vědeckého odkazu. Nietzscheho pak zneužili ve 20. století fašisté. Všechny tři tyto myslitele zneuživají, myslím, dnešní globalizační neoliberalisté. Genderismus, homosexualismus a agresivní feminismus popírající přirozenou podstatu věcí**, útočící na rodinu a rozvolňující lidskou sexualitu je toho součástí

* Viz
http://prima.iprima.cz/porady/geniove-novoveku/karl-marx

J.Týř

**PS
Dítě není kolouch, který se krátce po porodu postaví na vlastní nohy a za chvíli se sám pase. Výchova dítěte je věc dlouhodobá a náročná. Harmonická rodina je pro lidi odvěké nejlepší soukromé prostředí. Příroda "dala" lidem sexualitu proto, aby se tatínkům a maminkám spolu lépe žilo, aby drželi spolu a starali se přitom o děti. Lidí, kteří to nechápou nebo nechtějí chápat, je mi líto.

ad 10. listopadu 2017 13:32
Pane Komárku, vaše cenzorství spočívající i v tom, že některé nepohodlné názory prohlašujete za konspirační teorie, je, myslím trapné.

Michal Komárek řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 14:07  

Pane Týři, snažte se, prosím diskutovat k věci. Děkuji! Hezký den!

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 15:11  

"Opusťte, prosím už v této diskusi téma G. Kuby. Na začátku se zdálo, že s tématem souvisí, nyní už jsme u magie..."

Naštěstí to cenzor pohlídá a každé vybočení vrátí zpět do řady. To by tak scházelo, scházet z diskusní cesty na necenzurovaném webu. Pěkně k věci!

Komárku, ty bys měl být v učebnicích občanské výchovy.

tyrjir řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 15:26  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
tyrjir řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 15:57  

A maže, a maže, a maže.

Ygrain řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 16:13  

"Tohle myslíte, paní Ygrain vážně? Proč vám vadí ten názor? Nestraší ve věži náhodou vám?"

Jestli se potřebujete ptát, co mi připadá divného na tvrzení, že Harry Potter je produktem globálního spiknutí...

tyrjir řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 17:23  

Překrucujete to, pani Ygrain. Nediskutoval jsem o tom, nakolik je ten názor opodstatněný. Diskutoval jsem o tom, že

1) snažila jse se agresivně a ironicky autoritatovně prohlásit trolla toho, kdo jej vyslovil a
2) pan Komárek vás za to nejenže nenapomenul, ale ještě vám za to poděkoval.

Máte evidentně pana Komárka, který mé komentáře cenzuruje, v tomto případě tak trochu "za zády". Přesto si dovolím zopakovat nezodopvězenou otázku

"Tohle myslíte, paní Ygrain vážně? Proč vám vadí ten názor? Nestraší ve věži náhodou vám?"

J.Týř

tyrjir řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 17:35  

Michal Komárek řekl(a)... 9. listopadu 2017 23:18

Čemu učí genderové doktríny? Znásilňování? Sexuálnímu zneužívání? To je velice podivné a sporné tvrzení...

Pane Komárku, ptal jste se, čemu učí genderové doktríny. Dostal jste odpovédi, které ale cenzurujete. Nestraší vám taky v té necenzurované věži České školy?

J.Týř

Ygrain řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 17:49  

No dobrá, pane Týři. Obyčejný učitel citoval madam Kuby jak písmo svaté, přitom uváděl dost podivná tvrzení o německých školkách. Tak jsem trochu zagůglila a zjistila, že to bylo drobátko jinak. Když jsem se pak podívala na zoubek paní Kuby blíže, zjistila jsem, že má celkově velmi podivné názory a používat ji jako autoritu pro podporu nějakého argumentu je dosti na pováženou - buď je dotyčný sám mimo, nebo si z nás dělá srandu. Sranda mi přišla jako přijatelnější možnost.

Jestli mi pan Komárek děkuje nebo ne, je mi srdečně jedno, já bych se jen konečně ráda dozvěděla, jak se ta situace se sexuální šikanou mezi dětmi dá řešit. Jakkoli nesouhlasím ani s jeho cenzurou, ani výběrem článků, je na pozici, kdy může sehnat odpověď.

tyrjir řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 18:02  

To je hezké, že jste si zagůglila a zakomárkovala, paní Ygrain. Konstatuji, že jste neodpověděla na otázku, proč jste se snažila agresivně a ironicky autoritatovně prohlásit trolla toho, kdo má jiný názor.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 18:13  

Jiný názor. Toť otázka. Věří-li někdo v magii, tedy kouzla a čáry, už to není názor, ale buď lékařská diagnóza nebo konec světa, jak ho známe.

Ygrain řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 18:54  

Pane Týři, kdyby vám předchozí citace o genderu nekonvenovala, nijak byste se nedohadoval. Když chce někdo věřit na konspirační teorie, jeho problém, ale já ho budu mít buď za trola, nebo za vola, a protože politickou korektnost nevyznávám, klidně mu to dám najevo. A vy se třeba postavte na hlavu.

tyrjir řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 19:03  

Věří-li někdo v magii, tedy kouzla a čáry, už to není názor, ale buď lékařská diagnóza nebo konec světa, jak ho známe.

Souhlas. Ještě nám tu po vstupech paní Ygrain možná chybí popularizace syderického kyvadélka a dehonestace odpůrců této nezávadné a přínosné věci. Za pochvalu pana Komárka by to, myslím, stálo.:)))

Tajný Učitel řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 19:35  

Magie je pouze věda, kterou ještě nechápeme.

Tajný Učitel řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 19:36  

...řekl Arthur C. Clarke

Michal Komárek řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 19:48  

Pane Týři,

ať už si o magii jako takové myslíme cokoli, tak šíření teorie, že kdosi, jakýsi establishment, nějaká skupina vlivných lidí na Západě záměrně šíří ideologii homosexualismu a genderu a záměrně ničí lidskou identitu a využívá k tomu předčasnou sexualizaci dětí, čehož příkladem je německá školka, tak toto tedy rozhodně není nezávadná a přínosná věc. Hezký večer!

vstek řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 21:06  

A já myslel, že pravda a láska zvítězí. Naivka důvěřivý. Zase jsem se nechal nachytat. Asi to byla nějaká konspirační teorie.

poste.restante řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 21:09  

Možná by celá tato debata mohla probíhat trošku jinak, kdyby Česká škola umožňovala necenzurovanou diskusi čtenářů a nechávala na čtenářích a diskutujících samotných, jaký názor a na koho si učiní.

Když dovolíte, vrátil bych se k tématu článku.
Je naprosto šílené čist, k čemu dokázal sedmiletý kluk mladší děti nutit.
O chování ředitelky máme jen nepřímé informace. Proto následující úvahu formuluji spíše jako spekulaci, či obecnou úvahu.
Pokud byl příkaz učitelkám motivován zájmem nezletilých dětí, pak je naprosto v pořádku zakázat o události mluvit například v médiích.
Jestliže ale ředitelka zakázala kontaktovat také orgány OSPOD a policie, pak by šlo o naprosté selhání nejen manažerské, ale i lidské.
Domáhat se v takovém případě neplatnosti odvolání z funkce by bylo za hranicí slušnosti i profesní etiky, i když možná nebylo přesně podle zákona. Člověk, který takto selhal by pak ve školství pracovat neměl.

A jen tak na okraj.
Za kouzla a čáry bylo svého času považováno i třeba používání léčivých bylin.
A byla to především církev, která se zpronevěřila poselství Nového zákona, když upalovala čarodějnice. Takže bych byl opatrný při hodnocení a odsuzování.

A člověk nemusí být právě příznivcem konspiračních teorií, aby mohl sledovat ve vývoji určité trendy, které můžeme považovat za špatné a nebezpečné.
Své by o tom mohli říci například novináři, píšící o nástupu nacismu v předválečném Německu.

tyrjir řekl(a)...
10. listopadu 2017 v 21:43  

člověk nemusí být právě příznivcem konspiračních teorií, aby mohl sledovat ve vývoji určité trendy, které můžeme považovat za špatné a nebezpečné.

Souhlasím a dodávám, že zlovolné konspirace se objektivně děly nejen ve středověku, v dobách fašismu a komunismu, ale dějí se i dnes v době zkomírajícího globalizačního neoliberalismu.

J.Týř

tyrjir řekl(a)...
11. listopadu 2017 v 1:04  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
tyrjir řekl(a)...
11. listopadu 2017 v 1:19  

Univerzita v Paderbornu se brání genderovému teroru

Univerzita v německém Paderbornu spolu s Centrem pro genderová studia a rovné příležitosi zahájila kontroverzní genderovou diskusi. Tomuto výzkumnému projektu však hrozí, že se rozpadne, protože zahájená debata se dostala do krupobití kritických hlasů.

Kritické komentáře médií, politiků, lidí z ulice a čtenářů na internetových stránkách univerzity k tomuto tématu organizátory vyděsily. Hovoří se například o genderové a sexuální lži a teroru.

Velmi kriticky byl diskutován například i návrh "bezpohlavní" jazykové formule pojmu "student" v ohvězdičkovaném tvaru "Student * in", a to přesto, že touto formulí se i trans- a intersexuální lidé cítí osloveni. Většina lidí to však vnímá jako provokaci a deformaci německého jazyka.

https://amp.focus.de/regional/paderborn/diskriminierung-in-paderborn-uni-paderborn-entfacht-diskussion-und-wehrt-sich-gegen-den-gender-terror_id_7819530.html

Je požadováno i zastavení výzkumu se zdůvodněním, že genderismus není žádná věda.

https://mobile.twitter.com/RiegerSven123/status/928292440959782913

V Německu je, zdá se, diskuse o nevědeckosti genderismu možná a účinná. Nevíte, pane Komárku, proč to v České škole tak není?

J.Týř (* ová?)

tyrjir řekl(a)...
11. listopadu 2017 v 10:55  

Genderismus ničí společnost

Bráníme základy naší kultury, základy rodiny, blaho našich dětí, budoucnost celé společnosti. Žádáme, aby byla dodržována základní práva naší společnosti, jak je garantuje ústava: ochranu manželství a rodiny státním řádem, záruku práva výchovy pro rodiče.

Zastáváme se zájmu a práva většiny obyvatel. 75 % našich dětí do 18 let žije u svých sezdaných rodičů. Více než 80 % mládeže si přeje rodinu. V demokracii musí vláda vykonávat politiku pro většinu a nikoliv pro malou radikální menšinu.

Nacházíme se v globální sexuální revoluci, kterou prosazují mocenské elity této země. Tato ideologie se nazývá genderismus. Je to ideologie, která ničí rodinu.

Genderismus chce zrušit pohlavní identitu muže a ženy, což je nesmysl, který v lidských dějinách nikdy neexistoval. Genderismus bojuje za rovnost a přijetí každé sexuální orientace a chování. Ani to v žádné společnosti této země nikdy neexistovalo.

Důsledky jsou:

vykořenění člověka,
rozbití rodiny,
sociální anarchie
a to všechno vede k totalitnímu státu.

Stalo se obtížným přesvědčit rozumného člověka o tom, že homosexualita, bisexualita, transsexualita, transgender, intersexualita, querresexualita mají pro jednotlivce a společnost stejnou hodnotu jako heterosexualita. Heterosexualita je podmínkou pro existenci lidského rodu, je to předpoklad pro manželství a rodinu.

Protože je to těžké změnit základní postoje člověka, dělá stát toto:

1. Sahá po dětech, aby je sexualizoval a převychoval.

2. Vytváří zákony, které nás kriminalizují, když zastáváme základní hodnoty, které jsou sloupy naší kultury.

Máme být zaslepeni zneužíváním pojmů, jako je svoboda, rovnoprávnost, lidská práva, pluralita. Ale my se už nedáme zaslepovat.

Děti jsou nuceny k předčasné sexualizaci, naváděny k masturbaci, a seznamovány s orálním a análním sexem. Ve vyučování jsou nuceny mluvit o všech druzích sexuálních praktik. Je ničen jejich pocit studu. Jsou vháněny do předčasné sexuality, a tím je nabouráno navazování vztahů. Pohlavní nemoci se hromadně šíří: Je to sexuální zneužívání dětí a mládeže...

Z projevu Gabriely Kubyové ve Stuttgartu 5. dubna 2014.


https://www.lumendelumine.cz/index.php?page=genderiskus-nici-spolecnost

Ten projev je z německého prostředí. Ten projev je stručný, jasný, radikální. Myslím, že bychom jeho o fakta opřenou závažnost neměli brát na lehkou váhu. Podobné tendence působící proti rodině a přirozené rodinné výchové dětí se projevují i v Česku, kde je dokonce rozvodovost už 50% a zhruba 50 % dětí se rodí nesezdaným rodičům.

https://zpravy.idnes.cz/rozvodovost-v-cesku-0lt-/domaci.aspx?c=A150209_184242_domaci_cen

J.Týř

Michal Komárek řekl(a)...
11. listopadu 2017 v 11:02  

Pane Týři,

dosti už zde bylo paní Kuby. Její fanklub, prosím zakládejte a prezentujte jinde. Děkuji! Hezký den!

tyrjir řekl(a)...
11. listopadu 2017 v 12:19  

Genderismus není věda, je to protispolečenské hnutí

To, že politický genderismus, ideologie a politická praxe nemající mnoho společného s genderovou vědou, se snaží omezit přirozená i zákonná práva většiny pod záminkou ochrany práv menšiny, je fakt existující nezávisle na nějaké paní Kubyové. K tomu viz třeba ten výše popsaný případ s aktivitou univerzity v Paderhornu, jíž je německou veřejností (médii, politiky, odborníky i prostými občany) velmi ostře namítáno, že její genderově orientované aktivity mají genderistický, tedy nevědecký a protispolečenský, charakter.

Snahu pana Komárka odsunout REÁLNOU existenci sílícího hnutí proti genderismu a jeho protispolečenským důsledkům do sféry tzv, konspiračních teorií (viz 9. listopadu 2017 23:18 a 10. listopadu 2017 8:47), považuji za další projev cenzury v České škole, když genderismus se i v Česku zcela objektivně projevuje například v politické praxi ČSSD (viz např. 10. listopadu 2017 9:17).

J.Týř

tyrjir řekl(a)...
11. listopadu 2017 v 14:05  

Proč je genderismus nedemokraticky protispolečenský? Svým hraničním působením.

Většina společenských jevů nemá "digitální" charakteristiku typu Ano-Ne, ale jejich znaky a příznaky jsou v jakési škále (spektru). Chceme-li společenské jevy charakterizovat (pojmově označovat, klasifikovat), musíme u těch spektrálních jevů zvolit určitou hranici (mez), která nám to spektrum rozdělí. Z toho je zřejmé, že když takovéto rozdělení provedeme, vznikne stav, kdy určitý nezanedbatelný počet uvažovaných věcí se nachází v oblasti blízké hranicím toho rozdělení.

Vztah lidí k rodině, vztah mužské a ženské roli, vztah k sexualitě atd. jsou jevy spektrální nikoli digitální a vyvíjejí a mění se béhem života jednolivce (mají ontogenetický aspekt). Je tedy jasné, že ti, kteří se nacházejí v hraniční oblasti nějakého dělení, se mohou působením vnějšího prostředí posouvat (vyvíjet) oběma směry.

Proč je genderismus nedemokraticky protispolečenský? Proto, že mnohdy zbytečně důrazně propaguje či prosazuje práva menšin odchýlených od společensky normálního či optimálního stavu. To má závažný nedemokraticky protispolečenský důsledek. Ti kteří se nacházejí v hraničních oblastech daného spektrálního dělení nejsou optimálně motivováni vyvíjet se i pro ně optimálním směrem, dostávají se někdy zbytečně do menšinové oblasi a dělicí hranice se pak mnohdy posouvjí v neprospěch společensky optimální demokratické většiny.

To, o čem výše píši, není nic nového. Tento přístup k posuzování společenských jevů je zásadně důležitou součástí vědecké metody ve společenských vědách (běžně například v sociologii nebo psychologii). V psychiatrii dokonce existuje pojem přímo nazvaný "hraniční porucha osobnosti". Požívá se při diagnóze a léčení pacientů, kteří se nacházejí v blízkosti diagnostických hranic a u nichž je předpoklad, že se mohou působením vnějšího prostředí (léčbou) posunout pro ně i pro společnost žádoucím směrem.

Boj proti genderismu není bojem za útlak menšin. Je to reálný a legitimní (o morálku i zákony se opírající) boj za právo většiny nebýt diskriminována nevědeckou politickou ideologií a praxí nikým nevolených nevědecky jednajících "posouvačů hranic", kteří se, když jsou v argumentační nouzi, podpásově ohánějí třeba i tzv. konspiračními teoriemi.

J.Týř



Unknown řekl(a)...
11. listopadu 2017 v 19:43  

"Boj proti genderismu není bojem za útlak menšin. Je to reálný a legitimní (o morálku i zákony se opírající) boj za právo většiny nebýt diskriminována nevědeckou politickou ideologií a praxí nikým nevolených nevědecky jednajících "posouvačů hranic", kteří se, když jsou v argumentační nouzi, podpásově ohánějí třeba i tzv. konspiračními teoriemi."

Děkuji za Vaši neúnavnost, pane Týři, za dobrou víru a inteligentní selský rozum !

Ano, Gendrismus .. je patologická pseudovědecká ideologie, která ve jménu svobody nemocné menšiny oklešťueje svobodu zdravé většiny. Pokud se začnete zajímat, jak je to možné, pak mám čerstvou zprávu .. Dnes hlásí Londýn, že v metru přestali používat oslovení "dámy a pánové" .. och, jak korektní .. Ať mi nikdo neříká, že jde o práva menšin .. tady nejde o Kuby, tady jde úplně o něco jiného.

Michal Komárek řekl(a)...
11. listopadu 2017 v 21:02  

obyčejný učitel

Kdo je podle Vás "nemocná menšina"? A nebylo to v Londýně, nýbrž v New Yorku. Každopádně: Pánové, prosím, přesuňte se svým svatým bojem proti "genderismu" do jiné diskuse, zde už působí nevěcně a mimo téma. Neříkám, že není důležitá. Uvítám, když napíšete text k tématu, o kterém tady budeme moci diskutovat... Děkuji! Hezký večer!

RP řekl(a)...
11. listopadu 2017 v 21:24  

V Londýně také.... V červenci 2017....

Kantůrek řekl(a)...
11. listopadu 2017 v 21:51  

Jo, jak říká pan Komárek, vykašlete se na téma genderismu a vraťme se zpátky do školky:

https://goo.gl/8FwbTB (odkaz nevede na parlamentnilisty.cz) :)

tyrjir řekl(a)...
11. listopadu 2017 v 22:04  

GÉNIOVÉ NOVOVĚKU (2) Friedrich Nietzsche

Druhý díl třídílného britského seriálu začíná za necelou hodinu - ve 22.45 a TV Prima ZOOM. Třetí díl bude o Sigmundu Freudovi. Komentář viz výše 10. listopadu 2017 14:05.

Panu Komárkovi se komentář o tom seriálu opět nelíbil jako věc údajně "nesouvisející" s případem sexuální šikany mezi malými dětmi. Myslím, že bez pochopení podstaty a projevů komunismu a fašismu nelze v souvislostech pochopit ani projevy genderistické a sexuální "revoluce" v současné konzumní neoliberální společnosti. Těším se taky na úterní pořad V. Moravce na ČT o současném kapitalismu.

J.Týř

Jana Karvaiová řekl(a)...
12. listopadu 2017 v 8:00  

Kdyz se vratim k prvopocatku- ono to nejvic bude o podivne vychove( spise nevychove) v nekterych rodinach. Skoda, ze pani Trestikovou nenapadlo udelat casosberny material na tema " Nase prvni tridy". A natoci v prubehu cca 15 let vzdy prvni tridu toho roku. To by dost lidi ziralo, jak se nam celkove chovani deti promenuje. A jde to zajiste i smerem dolu, do skolky.
Chovani ucitelu pak zacina pripominat chovani lidi za socialismu, kdy se nektere veci proste rikat nesmely, aby na ty lidi nekdo nevrhnul nalepku " odmitacu socialismu". Tutlalo se a tutlalo. Dnes je to podobne, v jinych oblastech. Jestlize si prectet o vyhozene ucitlce, ktera jen dohlizela na hygienu, a dalsi kauzy, ten cervik v hlave zacne vrtat a nekoho hodne znejisti. To neni omluva pro neschopne jednani, ale lidska snaha o pochopeni, proc nekde neco resi prilis dlouho.

tyrjir řekl(a)...
12. listopadu 2017 v 18:59  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Pavel Doležel řekl(a)...
12. listopadu 2017 v 20:41  

"ať už si o magii jako takové myslíme cokoli, tak šíření teorie, že kdosi, jakýsi establishment, nějaká skupina vlivných lidí na Západě záměrně šíří ideologii homosexualismu a genderu a záměrně ničí lidskou identitu a využívá k tomu předčasnou sexualizaci dětí, čehož příkladem je německá školka, tak toto tedy rozhodně není nezávadná a přínosná věc. Hezký večer!"

Tak tady musím chca nechca citovat jistého Miroslava Sládka, který po několikaminutovém předvolebním vysoupení jistého Cibulky, v němž všem posluchačům vysvětlil, že všichni naši politici jsou agenti KGB, nebo GRÚ a že nejlépe se této pravdy dopátrati siderickým kyvadélkem, nabídl mnohem prozajičtější teorii: "To přece neznamená, že jsou to všechno agenti. To může taky klidně znamenat, že jsou to idioti." Obávám se, aniž bych chtěl nějak konkurovat siderickému kyvadélku, že B je správně. Problémem západní společnosti nejsou žádná židobolševická, či jaká spiknutí. Problémem západní společnosti je permanentní hloupnutí obyvatelstva, podporované nominálními "experty na vzdělávání", kteří sami nepochopili, co to to vzdělání vlastně je. Problémem je zejména tragický posun od vědy k jakýmsi ideologiím šířeným v rámci humanitních oborů pod pláštíkem vědy. Právníci nechápou, že svět se neřídí primárně tím, co se odhlasuje, ale jakýmisi přírodními zákony, které nelze obejít deklarací. Posun od studia ke svobodě. Od vědomosti k názoru. Od dovednosti ke kompetenci. Od specializace k rovnosti. A titíž soudruzi, kteří vzývají individualitu v ověřování znalostí, budou do roztrhání těla propagovat rovnost pohlaví, rovnost etnik, rovnost ras, rovnost schopností dětí, apod.

tyrjir řekl(a)...
13. listopadu 2017 v 1:43  

Problémem je zejména tragický posun od vědy k jakýmsi ideologiím šířeným v rámci humanitních oborů pod pláštíkem vědy. Právníci nechápou, že svět se neřídí primárně tím, co se odhlasuje, ale jakýmisi přírodními zákony, které nelze obejít deklarací. Posun od studia ke svobodě. Od vědomosti k názoru. Od dovednosti ke kompetenci. Od specializace k rovnosti. A titíž soudruzi, kteří vzývají individualitu v ověřování znalostí, budou do roztrhání těla propagovat rovnost pohlaví, rovnost etnik, rovnost ras, rovnost schopností dětí, apod.

Naprostý souhlas. Z pátečního vystoupení exministryně Valachové v Událostech a komentářích na ČT24 mám dojem, že ČSSD ztratila poslední špetky sefereflexe k tomu, co jí i její vinou prohrálo volby.

J.Týř

tyrjir řekl(a)...
13. listopadu 2017 v 1:44  

Pro odlehčení:

Silák Kazi a uplakané Bivoj aneb Genderově vyvážené učebnice
http://www.ceskaskola.cz/2015/07/si-silak-kazi-uplakane-bivoj-aneb.html

tyrjir řekl(a)...
13. listopadu 2017 v 2:39  

Z pátečního vystoupení exministryně Valachové v pořadu

90’ ČT24
Povolební peripetie očima političek
Ženský hlas v politice
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11412378947-90-ct24/217411058131110


na ČT24 mám dojem, že ČSSD ztratila poslední špetky sefereflexe k tomu, co jí i její vinou prohrálo volby.

J.Týř

Michal Komárek řekl(a)...
13. listopadu 2017 v 8:15  

Pane Týři, nevyvěšujte tady texty z jiných médií. Česká škola nemá právo přetiskovat celé texty. Vy snad na ně máte copyright? Nezbývá mi, než takové příspěvky mazat. Děkuji! Hezký den!

tyrjir řekl(a)...
13. listopadu 2017 v 10:13  

A maže, a maže, a maže.

I ve Francii zuří Válka o jazyk. Feministky chtějí zrušit mužský rod, odpůrci mluví o terorismu:...

„Znepokojení nad opakovanými útoky na francouzský jazyk“ netají ani francouzský ministr školství Jean-Michel Blanquer, podle kterého by francouzština neměla být zneužívána k bojům...


https://echo24.cz/a/p8J8P/valka-o-jazyk-feministky-chteji-zrusit-muzsky-rod-odpurci-mluvi-o-terorismu

O tom, že neoliberální genderismus ničí rodinu, stát, vztahy mezi muži a ženami, konzumně oplošťuje lidskou sexualitu a celkově znesnadňuje společenskou a sexuální výchovu dětí, myslím, nemůže být pochyb. Sdílím obavy obyčejného učitele, paní Karvaiové a dalšich diskutujícíích, že politicky jednající genderističtí "posouvači hranic" (viz výše 10. listopadu 2017 8:45 11. listopadu 2017 14:05 atd.) závažně škodí přirozenému vývoji společnosti i výchově dětí. Nedivil bych se, kdyby i toto měl do určité míry na zřeteli Ústavní soud při svém rozhodování.

Viz též
Proč je v Česku SEXMISIVISMUS na tapetě a maskulinismus na lafetě?
http://www.ceskaskola.cz/2017/11/me-too-neni-pro-ministerstvo-skolstvi.html#comment-6624729285740366338

-----

Pane Komárku, smazal jste výše citovaný komentář z 12. listopadu 2017 18:59, který obsahoval nekomerční CITACI ČÁSTÍ TEXTU pro studijní účely. Ty tři tečky na koncích citovaných pasáží označují, že jde o nesouvislou citaci. Připojený odkaz umožňuje přečíst si text celý na na stránkách, kde byl celý text zveřejněný.

J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.