Stanislav Štech: Jsem s dětmi z prosetické školy

čtvrtek 9. listopadu 2017 ·

Nejen jako ministr školství, ale zejména jako otec a dědeček jsem nesmírně pobouřen vlnou nenávistných mailů, komentářů a útoků na sociálních sítích, s níž bojuje základní škola v teplických Proseticích. Děje se tak kvůli zveřejnění fotografie tamní první třídy složené převážně z dětí romských, vietnamských a arabských v teplické mutaci Deníku.


Stanislav Štech (msmt.cz)
Děti i pedagogové čelí od zveřejnění nenávistným komentářům na sociálních sítích. kde se objevují i výzvy k likvidaci malých školáků. Školní email zaplavují výhružky z celé republiky, některé vyzývají ke zničení školy. Její vedení v čele s paní ředitelkou Marcelou Prokůpkovou je v šoku a pod neuvěřitelným tlakem. Vše jen proto, že se jim složení letošní první třídy prostě takto sešlo.

Oceňuji pozdější postoj Deníku odmítající jakékoliv projevy nenávisti a rasismu.

Jako občan této země odsuzuji tento projev degenerace elementární hodnoty zdravé společnosti, tj. výchovy další generace v duchu porozumění a soužití v různosti. Doufám ve zdravý rozum a uvědomění si podstatnější části společnosti, že útoky na malé děti a vzdělávací instituce jsou projevem největší zbabělosti, kterou nemůžeme tolerovat.

Školy jsou a musí být garantem rovného přístupu ke vzdělání. Je to v dnešní době úkol nesnadný. Prosetické škole MŠMT v případě potřeby poskytne veškerou možnou pomoc a jejímu vedení a všem pedagogům děkuje za trpělivost a péči, kterou všem dětem bez rozdílu poskytují.

2 komentářů:

Jiri Janecek řekl(a)...
9. listopadu 2017 v 15:53  

"Štítky: antiislamismus, kyberšikana, MŠMT, názory, rasismus, sociální sítě, útoky"

Ke Komárkovu profesnímu patlalství:
Nejsem expert na štítky, ale nechybí tam hlavně "PR"?
Je odkaz textem "vlnou nenávistných mailů, komentářů a útoků na sociálních sítích" na článek na ČŠ a naši víkendovou diskuzi košer? Jsme my ta hlavní vlna?
---
Ke Štechovi:
Jak se staví ministr k tomu, že noviny zveřejní fotku třídy se jmény žáků? Měla škola souhlas všech zákonných zástupců ke zveřejnění fotografie? Ke zveřejnění jmen? Ke zveřejnění v novinách?
Vědí rodiče, že pokud tomu tak nebylo, mohou se domáhat kompenzace na újmu?

Vera řekl(a)...
9. listopadu 2017 v 16:39  

Gratuluju panu ministrovi k bleskové reakci. Školu nechápu. Až některému rodiči dojde, že se na ní může hojit, budou se pořádat sbírky na splacení pokuty?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.