Aktuálně.cz: Kandidátem na post ministra školství je Robert Plaga

středa 29. listopadu 2017 ·

Andrej Babiš dnes předal prezidentovi návrh na složené nové vlády. Do médií se postupně dostávají jména jednotlivých kandidátů. Podle Aktuálně.cz je kandidátem na ministra školství Robert Plaga. Plagu už začátkem listopadu Babišovi doporučil rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek.


Robert Plaga (msmt.cz)
Plaga nastoupil v únoru 2015 na ministerstvo školství jako politický náměstek nominovaný za ANO. "Doufám, že budu moci uplatnit svou odbornost, jež se týká spolupráce univerzit s průmyslem, transferu technologií a evropských fondů," řekl tehdy Plaga Lidovým novinám.

Předtím působil na brněnské Mendelově univerzitě, na ministerstvu školství už ale v minulosti pracoval. V prosinci 2011 sem nastoupil jako vrchní ředitel fondů Evropské unie odpovědný za sto miliard korun. Ministrem byl Josef Dobeš (Věci veřejné). Plaga tehdy podle ČTK ve své funkci skončil po několika dnech údajně kvůli nesouhlasu s podpisy některých problematických projektů.

Citovaný text Aktuálně.cz naleznete zde

3 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
30. listopadu 2017 v 3:10  

Plaga tehdy podle ČTK ve své funkci skončil po několika dnech údajně kvůli nesouhlasu s podpisy některých problematických projektů.

To není, myslím, špatná reference. Uvidíme, zda a jak nový pan ministr Plaga zčeří poněkud zatuchlé vody v Národním ústavu pro vzdělávání, který jako realizátor systémových vzdělávacích projektů řízených z MŠMT nemá už téměř tři roky řádně jmenovaného ředitele.

J.Týř

Viz např.
http://www.ceskaskola.cz/2017/11/z-konkurzu-na-reditele-nuv-vhodny.html
http://www.ceskaskola.cz/2017/07/deset-let-po-zruseni-osnov-skolam-konci.html#comment-1574682106094511657


Simona CARCY řekl(a)...
30. listopadu 2017 v 7:00  

Na druhou stranu, při vědomí problémů v českém školství (od finančních, genderových až po ideové) to vidím tak na týdenní mandát. Pokud je tak zásadový, jak píše Aktuálně, pak toho logicky musí po týdnu nechat. Tak zvaný zimní ministr školství.

tyrjir řekl(a)...
5. prosince 2017 v 12:27  

Dnes bude Snémovna projednávat rozpočet. KDUČSL navrhuje, jestli jsem dobře slyšel, aby z toho 15 % navýšení pro učitele šlo jen 5 % do tarifů a zbytek do zásluhových složek. Dokud ty terify nebudou aspoň trochu důstojné, mělo by myslím jít navyšování předevšim do nich.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.