Studentské volby 2017 se blíží, přihlaste i svoji školu

čtvrtek 7. září 2017 ·

Volební účast se v České republice dlouhodobě pohybuje někde mezi 40–60 %, v závislosti na typu voleb. V porovnání se zeměmi Evropské unie u nás chodí k volbám o 10–15 % méně voličů. Proč? Nižší volební účast může být dána řadou faktorů. Patří mezi ně bezpochyby nedůvěra v sílu hlasu jednotlivce, špatná orientace ve volebním systému ČR, znechucení politikou nebo nedostatečně rozvinutá občanská společnost. To vše se u nejmladší generace snaží zlepšit Studentské volby, které jim dávají šanci vyzkoušet si, jak volby fungují, ale i vyjádřit svůj názor.

Studentské parlamentní volby 2017 proběhnou 3. a 4. října 2017. Celkové výsledky ze všech zapojených škol budou zveřejněny již 4. října ve večerních hodinách. Zapojit se mohou všechny střední školy, resp. žáci starší 15 let. Učitelé mohou svoji školu přihlásit vyplněním registračního formuláře na https://www.jsns.cz/projekty/studentske-volby. Poté dostanou všechny potřebné instrukce, hlasovací lístky a další didaktické materiály, které mohou během příprav na volby využít.


Přihlašování bude možné od 1. září do 22. září 2017.


Studentské volby pořádá Jeden svět na školách, vzdělávací program organizace Člověk v tísni.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.