Našli jsme to, co baví žáky, rodiče i nás, říká učitelka obecní školy

úterý 19. září 2017 ·

Základní školu ve Velkém Březně navštěvují olympionici a z odměn v celostátních soutěžích si může nakoupit slušné vybavení. „Hodně jsme se zaměřili na ekologickou výchovu a myslím, že se nám podařilo najít ten správný směr, který baví děti, rodiče i pedagogy,“ vysvětluje v rozhovoru pro MF DNES učitelka Lenka Šidáková.

V rozhovoru zazní i tyto otázky a odpovědi:

Lenka Šidáková na školních "čarodějnicích" (youtube.com)

Děti nejenže třídí odpad, ale také se pravidelně zapojují do úklidu v obci. Baví je to vůbec?

Účastníme se akcí jako Ukliďme Česko nebo 72 hodin, pořádáme Den Země. Všechny děti při úklidu překvapí, kolik nepořádku dokážou někteří lidé udělat. Je to taková sázka na budoucnost, že to pak nebudou samy dělat. Dřív se stávalo, že děti ze starších ročníků už nikdo k žádným aktivitám nedonutil. Teď je ale vidět, že se to láme. Ty, které jsou nyní ve vyšších ročnících, aktivně pomáhají při našich akcích a baví je to. Už od první třídy si zvykly se do akcí zapojovat a teď to berou jako samozřejmost. Dostávají už organizační úkoly, které je nutí spolupracovat, mají určitou zodpovědnost, naučí se samostatně rozhodovat. To si myslím, že jim do budoucna také hodně pomůže.

Ve škole se nezaměřujete jen na ekologii, ale i na rozvoj pohybových aktivit. Několikrát se vám podařilo vyhrát v soutěži Olympijský víceboj a školu během několika posledních let navštívili už čtyři olympionici...

To je pravda. Opět díky zapojení všech tříd i pracovníků školy, kdy pořádáme dvakrát do roka olympijský den, kde si děti poměřují své výkony, se nám podařilo vyhrát celostátní kolo. Jinak k nám přijeli olympionici jako Verner, Chalupa, Kolocová. Na natočení sportovních soutěžních videoklipů se vrhla celá škola s nadšením a i díky tomu se děti mohly zúčastnit baseballové nebo basketbalové show s olympioničkou Kateřinou Elhotovou. Díky peněžní výhře se nám pak podařilo perfektně vybavit sportovní kabinet.

Celý text naleznete zde

3 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
19. září 2017 v 11:34  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Jana Karvaiová řekl(a)...
19. září 2017 v 14:28  

No já nevím.Ale to co popisuje paní učitelka děláme zcela běžně.Asi se neumíme prodat do médií

Unknown řekl(a)...
19. září 2017 v 15:22  

všechny tyto ekologické pseudoaktivity mají přesměrovat pozornost od korporací ničící planetu,chcete milé děti skutečně zdravý eko život? tak nový mobil si můřete koupit jednou za 5 let,auto jednou za 10 let,žádné petky ale sklo,minimum obalů.pro brambory budete chodit se síťovkou a pro mlíko s bandaskou,každá domácnost bude mít limit na spotřebu energií,zemědělství bez chemie,potraviny bez chemie,limity na spotřebu surovin.....

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.