Michael Žantovský k předvolební debatě o vzdělávání v Knihovně Václava Havla

pátek 15. září 2017 ·

V předvolební debatě o vzdělání pořádané Českou středoškolskou unií v Knihovně Václava Havla dne 14. září 2017 vystoupili zástupci pěti parlamentních stran. Bez vědomí Knihovny se debaty zúčastnila za KSČM poslankyně Marta Semelová...


Michael Žantovský (wikipedia.org)
V duchu odkazu Václava Havla zastáváme toleranci ve veřejné diskusi, a to i vůči názorům a stranám, s kterými nesouhlasíme. Proto jsme a priori účasti zástupce parlamentní KSČM nebránili. Nemůžeme se ale smířit s tím, že ji v diskusi zastupovala soudružka Semelová, která popírá, omlouvá a hájí zločiny komunistického režimu, včetně justiční vraždy Milady Horákové. Popírání zločinů komunismu je stejně hanebné jako popírání holokaustu a mělo by být také i trestně postižitelné. To, že se osoba tak žalostného charakteru má veřejně vyjadřovat k otázkám výchovy mladé generace, je pak politický skandál, za který je odpovědná i strana, kterou soudružka Semelová reprezentuje.

Knihovna Václava Havla se distancuje od celé akce, kterou účast pí. Semelové nenapravitelně znehodnotila, a ze srdce se omlouvá všem, kdo si váží památky obětí komunistického režimu a odkazu Václava Havla. K této omluvě se připojuji i osobně.

Zdroj: Knihovna Václava Havla

6 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
15. září 2017 v 14:04  

Ano, bude hůř!

Kdo chce zbourat králíkárnu, měl by mít plán alespoň na kurník. "Oni" ho nemají a jen melou o potřebnosti změny, kterou je, myslím, především pseudosvobodný školský socializační myšmaš. Lžou, že učitelům přidají, to by tam pak měli mezi učiteli příliš schopných lidí. Nedají školství ani těch 6 % z DPH. Chtějí mít ze škol opatrovny pro budoucí "socializované" voliče. Kdo jsou ti oni? To nechť si posoudí každý sám podle svých zkušeností a podle toho pak volí.

J.Týř

Viz též

Národ Komenského se zbláznil. Učitele platí mizerně, ale valí na ně obří odpovědnost

https://nazory.aktualne.cz/komentare/narod-komenskeho-se-zblaznil-ucitele-odmita-zaplatit/r~d92675fe8eff11e7a3060025900fea04/?_ga=2.248612036.2125995196.1505474839-1478219714.1466727278

Jiri Janecek řekl(a)...
15. září 2017 v 15:01  

No, četl jsem jen vývar na aktuálně, takže nevím pořádně, co tam kdo všechno říkal... Ale srovnám-li těch pár úryvků, musím se zopakovat - z expertů politických stran na školskou problematiku je Marta Semelová nejvíce nohama na zemi... Tři třídy nad Zlatuškou, Fialou a Bohdalovou dohromady...
---
Jinak asi by stálo za to, podívat se v diskuzích na názor ČSU, aby byl učitel byl žákovi partnerem... Nebo naopak.
Konzervativci do ní furt tahali nějakou odpovědnost a tvrdili cosi jako dneska Pytlík: "Žák bude pro učitele partnerem, až nad ním učitel nebude muset vykonávat dozor!"
A ve škole jde obvykle o víc než Havlův odkaz a památku obětí starého režimu...

Unknown řekl(a)...
15. září 2017 v 18:01  

a příště přijde soudruh jakeš

Janek Wagner řekl(a)...
15. září 2017 v 19:01  

Už ve druhé větě lež.

Nejsme jako oni! Na to pan židitel zapomněl...

Pavel Doležel řekl(a)...
15. září 2017 v 20:08  

Á nominální mozky se daly dohromady pod heslem víc hlav míň ví. Jděte někam s tou politickou agitací. Na to snad už dnes neskočí ani tajnej. No, i když...

Unknown řekl(a)...
16. září 2017 v 4:00  

do svatyně pravdy a lásky se vplížila lež a nenávist

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.