ČSU k mediálním ohlasům na předvolební debatu Politika vs. Vzdělávání a prohlášení Knihovny Václava Havla

pátek 15. září 2017 ·

14. září v podvečer proběhla v Knihovně Václava Havla předvolební debata na téma Politika vs. Vzdělávání pořádaná Českou středoškolskou unií. Do diskuze byly pozvány všechny dominantní politické síly na české politické scéně podle volebních modelů agentury MEDIAN, a to ve složení: Dobešová Ivana (ANO) Klíma Pavel (TOP09) Kořenek Petr (ČSSD) Výborný Marek (KDU ČSL) Nantl Jiří (ODS) Semelová Marta (KSČM). Česká středoškolská unie o jmenném seznamu politiků, které strany nominovaly do diskuze, před konáním akce průběžně Knihovnu Václava Havla informovala, s hosty v tomto složení jsme byli se všemi spoluorganizujícími stranami před debatou ve shodě.



Do diskuze jsme pozvali všechny politické strany, které budou mít po volbách reálnou možnost z poslanecké sněmovny zásadně ovlivnit vzdělávání v České republice, Komunistickou stranu Čech a Moravy nevýjimaje. Demokratická diskuze o směřování školství by měla být založena na pluralitě názorů. Je na divákovi, aby se rozhodl, kterou ze stran ve volbách podpoří, a je na vzdělávacích institucích, aby vychovaly kriticky smýšlející osobnosti schopné uvažovat v kontextu.

Cílem předvolební debaty bylo najít konsensus napříč politickým spektrem na řešení výzev, kterým české vzdělávání čelí. Debata byla vedena věcně a poskytla prostor pro nalezení takového konsenzu. Mediální vytržení účasti některých zástupců politických stran z kontextu považujeme za nesprávné.

Popírání politických zločinů minulého režimu je nepřijatelné, ale nebylo předmětem včerejší diskuze.

Zdroj: ČSU

1 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
16. září 2017 v 2:34  

Se studenty z ČSU tentokrát zcela souhlasím. Zdá se, že lež a nenávist pana Žantovského se neúspěšně utkala s V. Havlovou pravdou a láskou. J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.