Víc než miliarda z kariérního řádu půjde na inkluzi

úterý 22. srpna 2017 ·

Velká část peněz určených na neschválený kariérní řád, konkrétně více než miliarda korun, poputuje nakonec příští rok na inkluzi. V úterý o tom podle zjištění iDNES.cz rozhodlo ministerstvo financí po jednání s ministerstvem školství. Dalších 400 milionů uvolnila na letošek ke stejnému účelu vláda. Začleňování žáků s handicapy do hlavního vzdělávacího proudu má upřesnit novela vyhlášky o inkluzi, která začne platit 1. září.

Od července, kdy kariérní řád pro učitele neprošel Sněmovnou, se spekulovalo o tom, co se stane s 1,7 miliardou korun vyčleněnou na jeho rozjezd. Jednou z variant bylo, že peníze dostanou učitelé. Ministr financí Ivan Pilný ale o jejich využití rozhodl v úterý na jednání s náměstkem ministra školství Petrem Pavlíkem jinak.


„Náklady na společné vzdělávání budou 1,062 miliardy. Na růst výkonů spojený s rostoucím počtem žáků bude vyčleněno 0,327 miliard. Další 0,372 miliardy bude kompenzace soukromým a církevním školám,“ řekl iDNES.cz mluvčí ministerstva financí Zdeněk Vojtěch.


V pondělí navíc vláda schválila, že na rozvoj inkluzivního vzdělávání půjde z vládní rezervy ještě v tomto roce dalších 400 milionů korun.


Celý text naleznete zde

5 komentářů:

Petr řekl(a)...
22. srpna 2017 v 20:39  

Předvídatelné.

poste.restante řekl(a)...
22. srpna 2017 v 20:55  

A ubohé.

jir řekl(a)...
22. srpna 2017 v 22:28  

Někdy je lepší nedělat nic.

Unknown řekl(a)...
25. srpna 2017 v 6:36  

Je vidět, že "otec inkluze" se pere o platy učitelů jako lev. Dělá socanům perfektní službu, protože odhání případné voliče. Jen tak dál!

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
25. srpna 2017 v 7:24  

"Nově nebude vždy třeba vypisovat plán pedagogické podpory, čímž se má snížit byrokracie."

A neříkali jsme to? Jen má někdo luxusně dlouhé vedení nebo je pod jeho úroveň slyšet hlasy zdola.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.