Kde se žije nejlépe? Podle indexu společenského rozvoje je Česko na 22. místě

pondělí 10. července 2017 ·

Index společenského rozvoje vznikl jako alternativní ukazatel kvality života vedle hrubého domácího produktu a podobných čistě ekonomických hodnocení. Žebříček vede Dánsko, nejhůře ze 128 hodnocených zemí dopadla Středoafrická republika. Česko stejně jako před rokem skončilo na 22. místě. Informuje server Aktuálně.cz.


Česká republika skončila na 22. místě, oproti předchozímu roku se její pořadí nezměnilo. Umístila se znovu lépe než Slovensko (30. místo), které si oproti loňskému roku polepšilo o jednu příčku, a Polsko (32. místo), které si naopak o dvě příčky pohoršilo. Oba naši zbývající sousedé skončili lépe - Německo na 13. a Rakousko na 14. místě.

Němci a Rakušané jsou na tom lépe například v přístupu ke zdravotní péči, při uplatňování osobních práv či z hlediska tolerance a inkluze do společnosti. Češi patří ke světové špičce z hlediska osobního bezpečí i možností bydlení - v těchto ukazatelích jsme na 8. místě. Naopak index považuje Čechy za obecně málo tolerantní vůči imigrantům (až 112. místo) i vůči různým náboženstvím (54. místo).


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.