Český džihádista č. 2 verboval spolužáky, na jeho chování upozornila škola

úterý 4. července 2017 ·

Jan Silovský, který se chtěl stát bojovníkem Islámského státu a letos v květnu dostal šestiletý trest, má přinejmenším jednoho následovníka. A tento druhý český džihádista podle odborníků nebude poslední, píše úterní MF DNES.


Je to bývalý student obchodní akademie a hotelové školy v Třebíči. Policie ho vyšetřuje kvůli sympatiím k islámskému terorismu. Také on, stejně jako Silovský, konvertoval k islámu. Na rozdíl od odsouzeného, který vše přiznal, dvacetiletý mladík z Třebíče svoje aktivity popírá.

„Vykládal, že sleduje videa z poprav, a ukazoval scény z mučení lidí. Když s ním nesouhlasili, choval se divně, takže se ho žáci začali bát. Zdálo se jim, že by někomu mohl ublížit. Škola to začala řešit,“ popsal zdroj ze školního prostředí. Jednou prý ve třídě ukazoval i návod na výrobu bomby stažený z internetu.

Podle ředitelky třebíčské obchodní akademie a hotelové školy Libuše Kolářové se mladík přihlásil do nástavbového studia. Před pár měsíci však přestoupil na jinou školu ve stejném městě. „Jeho chování se nám nelíbilo, tak jsme to oznámili,“ sdělila ředitelka, aniž by se chtěla k případu blíže vyjadřovat.


Texty k tématu naleznete v dnešní MF DNES
Zkrácenou verzi textu naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.