Valachová demisi nestáhne, odvolání čeká po návratu Zemana z cest

pátek 2. června 2017 ·

Ministryně školství Kateřina Valachová si podání demise nerozmyslí a stáhnout se ji nechystá. Do svého odvolání, které čeká za deset dní po návratu prezidenta Miloše Zemana ze zahraniční cesty, chce ještě jednat s ministrem financí Ivanem Pilným (ANO) o rozpočtu školství. Valachová to včera řekla na tiskové konferenci. Informuje ČTK.

Kateřina Valachová (repro ČT)
Valachová se rozhodla opustit vládu kvůli kauze dotací pro sport, kterou řeší policie. Původně chtěla odejít k 31. květnu. Podle hlavy státu by si měla svůj krok rozmyslet. Zeman jí dal čas do 10. června, kdy se vrací z cesty do Vietnamu a Kazachstánu. Premiér Bohuslav Sobotka naopak uvedl, že by změna v čele resortu školství měla být rychlá. Valachovou by měl nahradit její politický náměstek Stanislav Štech. Ministryně se včera s předsedou vlády sešla.

"Potřebovala jsem za nutné ubezpečit ho, že jsem demisi nestáhla, demise platí," řekla Valachová. Dodala, že svou demisi podávala v "rozbouřené době" vládní krize a policejního vyšetřování na ministerstvu. Nemyslí si ale, že by se její odchod oddaloval. "Situace se podle mého soudu vyvíjí standardně. Čas na výměnu neexistuje a neexistoval. Počkáte týden a uvidíte předání štafetového kolíku," dodala ministryně.

Senát ve středu neschválil kariérní řád učitelů, který má změnit odměňování. Novelu vrátili senátoři poslancům. Valachová uvedla, že by chtěla řád ve Sněmovně prosadit. Dolní komora by se k předloze mohla dostat nejdřív na schůzi, která začne 27. června.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.