Výukové materiály k tématu migrace

neděle 7. května 2017 ·

Chcete se zorientovat v tématu migrace? Dozvědět se, jaké jsou současné migrační toky? A získat inspiraci, jak toto téma zavádět do výuky? Program Varianty přináší vám přehled publikací, audiovizuálních lekcí a seminářů a kurzů na objednávku, které téma migrace pokrývají.

Přehled obsahuje 34 příruček, lekcí a kurzů od deseti organizací (Člověk v tísni - programy Varianty a Jeden svět na školách, Organizace pro pomoc uprchlíkům, ARPOK, Česká rada dětí a mládeže, Diakonice ČCE- Středisko humanitární a rozvojové spolupráce, META – Společnost pro příležitosti mladých migrantů, MKC Praha, Poradna pro integraci, Sdružení pro integraci a migraci, Univerzita Karlova).


Přehled publikací je ke stažení zde

8 komentářů:

PP řekl(a)...
7. května 2017 v 6:31  

Strašné. Strašné. :(

Jana Karvaiová řekl(a)...
7. května 2017 v 7:34  

Kolik organizací se zabývá tématikou seniorů?

Unknown řekl(a)...
7. května 2017 v 20:21  

"34 příruček, lekcí a kurzů od deseti organizací (Člověk v tísni - programy Varianty a Jeden svět na školách, Organizace pro pomoc uprchlíkům, ARPOK, Česká rada dětí a mládeže, Diakonice ČCE- Středisko humanitární a rozvojové spolupráce, META – Společnost pro příležitosti mladých migrantů, MKC Praha, Poradna pro integraci, Sdružení pro integraci a migraci, Univerzita Karlova). "

Jenom 10? Není to málo?
Je vůbec Evropa schopna postarat se stamilióny lidí z Afriky a z Blízkého východu, o všechny obyvatele Pákistánu, Afganistanu,...? Maximálně tak o obyvatele válečných zón, což je správně. Ekonomických migrantů je nepoměrně více, tady je potřeba úplně jiného řešení.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
7. května 2017 v 23:19  

Hodně lidí se v migraci orientuje velmi dobře. Nepotřebují návody k vítání migrantů. Chtělo by to nějaký návod, jak migraci zastavit.

Unknown řekl(a)...
8. května 2017 v 4:09  

migrace je realita,migraci zastavit nelze,zatím se nás tento problém netýká,jelikož žádní mogranti do země se sociální dávkou 100e nepůjdou,jak pravil ten iráčan,co je sem ndvezli ,to je tak na cigára ale už ne na mobilování,jenže jednoho dne západoevroppské vlády dají migrantům své pasy a pers agošky je začnou rozvážet do automontoven

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
8. května 2017 v 10:07  

migrace je realita,migraci zastavit nelze,

Jestli si myslíš, že Evropa pojme ještě miliardu hladových lidí, tak dobře nejde zastavit a jestli máš vnuky, popřej jim vše nejlepší do poslední fáze stávajícího života v Evropě, ne v Česku, ale celé Evropě.

Unknown řekl(a)...
8. května 2017 v 10:40  

EU se nechová jako odpovědný stát, má naprosto volně průchozí hranice. Fakticky si islamisté můžou do EU přivést i tank a EK jim ještě popřeje mnoho úspěchů.

aknelka řekl(a)...
8. května 2017 v 20:53  

Ale já jsem někde četla, že povídal p. Chovanec, že jsme těch migrantů vzali 12 a víc už jich nebude...
Jo aha, už vím. Bylo vypsáno výběrové řízení na poskytovatele služeb migrantům s dotací 520 miliónů Kč.( To by znamenalo, že každý migrant nás bude stát 43 miliónů Kč?)Peníze je asi nutné utratit.
Kdo nevěří, ať se podívá na Věstník veřejných zakázek ze stránek Ministerstva pro místní rozvoj zde:
https://old.vestnikverejnychzakazek.cz/cs/Form/Display/669278
Podívejte se na oddíl II.B, část II.4, kde se uvádí:
"Předmětem plnění této veřejné zakázky je najít generálního poskytovatele integračních služeb pro osoby s udělenou mezinárodní ochranou pro období let 2017 - 2019. Integrační služby jsou služby zaměřené na pomoc oprávněným osobám při jejich začlenění do společnosti, a to zejména v oblasti bydlení, vzdělávání a odstranění jazykové bariéry a pomoc při vstupu na trh práce." Předpokládaná hodnota bez DPH: 520 500 000,00 Kč. Zadavatel je Ministerstvo vnitra.
Těch několik výukových materiálů, to už nic není...:(

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.