Valachová po schůzce s prezidentem: Žádný zvrat se nekoná

pondělí 29. května 2017 ·

Prezident Miloš Zeman včera vpodvečer dorazil do Brna. Zahájil tak návštěvu jižní Moravy. Hned na úvod se sešel s ministryní školství Kateřinou Valachovou (ČSSD), která podala demisi a oficiálně má skončit k poslednímu květnu. Zeman už dříve uvedl, že se pokusí Valachovou přemluvit, aby z čela resortu školství neodcházela právě kvůli podpoře velké části odborné veřejnosti. Informuje MF DNES.


Kateřina Valachová (twitter.com)
„Pan prezident mě informoval o podpoře učitelů a sportovců. Potěšilo mě to. Také mi řekl, zda si nechci demisi rozmyslet. Nyní můžu říci, že žádný zvrat se nekoná,“ uvedla Valachová po včerejším setkání s prezidentem. Od počátku argumentuje tím, že musí převzít politickou odpovědnost za kauzu, v níž figuruje její bývalá náměstkyně Simona Kratochvílová. Ta je podezřelá, že se domlouvala se šéfem fotbalového svazu Miroslavem Peltou na rozdělování investičních dotací.



Celý text naleznete v dnešním vydání MF DNES
Zprávu ČTK naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
29. května 2017 v 8:33  

Zeman to zkoušel, ale mám pocit, že jeho éra rychle skončí.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.