Reakce ministerstva školství na kritiku ředitele gymnázia Jiřího Hermana

pondělí 20. března 2017 ·

Česká škola zjišťovala, jak ministerstvo školství vnímá kritiku ředitele gymnázia Jiřího Hermana. Ten mimo jiné tvrdí, že ministryně školství Kateřina Valachová lže, když říká, že náběh povinné maturity z matematiky projednala se všemi školskými asociacemi a že všechny souhlasily. Herman se odvolává na prohlášení asociace CZESHA, které doporučuje jednotný náběh povinné maturity. Ministerstvo reaguje upozorněním na vystoupení předsedy CZESHA Jiřího Zajíčka na tiskové konferenci, kde plány ministerstva podpořil.

Jiří Zajíček (czesha.cz)
Na tiskové konferenci 7. března Jiří Zajíček řekl: „Problém, který jsme tam viděli, bylo to rozfázování na dvě části, ale je to naprosto odůvodnitelné z toho pohledu, že některé odborné školy potřebují více času, aby se na tuto povinnost připravily... Podporujeme jak reformu financování, tak povinnou maturitní zkoušku z matematiky, tak jak byla předložena."

3 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
20. března 2017 v 9:04  

A v čem zde spočívá ten důkaz, že to ministerstvo projednalo se všemi školskými asociacemi?
Ten zde předložen není. To, že Zajíček za Unii školských asociací cosi prohlásil zrovna 7. března, vůbec nijak nesouvisí s doložením toho, že stále platí, že to Valachová neprojednala se všemi asociacemi. Unie asociací a jednotlivé asociace jsou trochu rozdíl, to by si snad u Balážů mohli všimnout.

mirek vaněk řekl(a)...
20. března 2017 v 12:34  

Reakce absolutně o ničem. Herman o koze, oni o voze. Asi by ministerští úředníci potřebovali dovzdělat.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
20. března 2017 v 21:45  

No co, inkluzi stačilo projednat s Laurenčíkovou.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.