Na obědy pro děti z chudých rodin jdou další miliony. Školákům se lepší prospěch i docházka

úterý 21. března 2017 ·

Školní oběd si díky dárcům může v Česku dopřát už deset tisíc dětí. Pomáhají kraje, školy i neziskové organizace. Zřejmě ještě větší je ale stále počet rodin, které na stravování svých potomků v jídelně nemají peníze. Ministerstva školství a práce proto vyčlenila na jejich podporu další desítky milionů korun. Informuje Česká televize.

Andrew Stemberg (linkedin.com)
V hmotné nouzi je v Česku až 78 tisíc dětí. Stát chce nabídnout pomoc i dalším, a zjednodušuje proto pravidla. Ministerstvo školství letos na obědy vyčlenilo dalších 30 milionů korun. Peníze se dostanou přímo k dětem přes tři osvědčené neziskové organizace. Aby nedošlo ke zneužití prostředků, nedostává příspěvek rodina, ale přímo škola.

Že mají obědy pro školáky smysl, je vidět přímo na dětech. Lepší se jim prospěch, chování a hlavně docházka. „V prvním roce, když je dítě podporované v programu, zvedne se o deset procent,“ uvedl výkonný ředitel nadace Drab Foundation Andrew Stemberg.



Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
21. března 2017 v 8:51  

polovina žáků by měla ještě jednou týdně fasovat kostku mýdla

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.