Korunku 24. Zlatého Ámose získal Lukáš Lis

pátek 24. března 2017 ·

Česká republika má nového nejoblíbenějšího učitele. 24. korunku Zlatého Ámose z rukou ministryně školství Kateřiny Valachové převzal Lukáš Lis ze Základní školy Soběslav. Ten také vyhrál titul Ámos sympaťák, jehož hlasování poprvé organizoval dětský kanál České televize. Do letošního ročníku přihlásili žáci 78 oblíbených pedagogů, což je rekord v historii celé ankety.

Lukáš Lis
O korunku ve finále ankety bojovalo šest nejlepších: Radka Dlabalová ze Základní školy Rokycany, Hana Kolpaková ze Základní školy Miloše Šolleho v Kouřimi, Lukáš Lis ze Základní školy Soběslav, Pavel Novák ze Základní a mateřské školy a MŠ Kameničky, Alena Šedivá z Gymnázia Pierra de Coubertina v Táboře a Michal Zajíček ze Základní školy Stěbořice.

"Je to jedinečná anketa, ve které se ukazuje, jak krásně funguje vztah mezi dětmi a učiteli. Na rekordním počtu nominovaných má taky zásluhu i ČT:D. Věřím, že v příštím roce budeme mít ještě více kandidátů na Zlatého Ámose,“ řekla k anketě ministryně Valachová.

„Byl to výjimečný ročník jak počtem přihlášených učitelů a učitelek, tak jejich kvalitou. Za 24 let existence ankety Zlatý Ámos prošlo soutěžním kláním 1500 učitelů. Byl jsem nadšen dnešní atmosférou i výkony učitelů a dětí. Jedinou věcí, ze které jsem byl nešťastný, bylo velmi těžké rozhodování poroty,“ řekl ředitel ankety a školský ombudsman Slávek Hrzal.

Dětská porota složená ze žáků škol finalistů rozhodla, že Dětským Ámosem se stal Michal Zajíček.


Celý text tiskové zprávy naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.