ČR se poprvé zapojí do iniciativy na podporu finanční gramotnosti

pátek 17. března 2017 ·

Česká republika se letos poprvé zapojí do mezinárodní iniciativy Global Money Week, která podporuje finanční gramotnost mladých lidí. V týdnu od 27. března do 2. dubna se v jejím rámci bude ve školách a zájmových organizacích konat série přednášek a workshopů s názvem Uč se, šetři, vydělávej, které dětem nabídnou setkání s odborníky v oblasti financí. ČTK to dnes sdělila mluvčí akce Dana Špicarová.


Do projektu se mohou bezplatně přihlásit všechny základní a střední školy v ČR v rámci výuky finanční gramotnosti, která je součástí rámcového vzdělávacího programu škol. Do 22. března musí zorganizovat akci, která bude splňovat podmínky organizátorů, a přihlásit ji přes registrační formulář do světového kalendáře Global Money Week. Za svou účast pořadatelé získají oficiální certifikát.

Pořádaná akce by měla využívat interaktivní přístup k práci, může stát na herních nebo koučovacích principech, nebo zážitkové pedagogice. Každá z akcí by podle organizátorů měla u účastníků rozvíjet nejen znalosti o zadaném tématu, ale i schopnosti kritického myšlení a uplatnění znalostí v praxi.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Jiri Janecek řekl(a)...
17. března 2017 v 16:18  

"Do projektu se mohou bezplatně přihlásit všechny základní a střední školy v ČR v rámci výuky finanční gramotnosti, která je součástí rámcového vzdělávacího programu škol. Do 22. března musí zorganizovat akci, která bude splňovat podmínky organizátorů, a přihlásit ji přes registrační formulář do světového kalendáře Global Money Week. Za svou účast pořadatelé získají oficiální certifikát. "

Chápu to správně - pokud se nějaká akce podle formálních ukazatelů vejde do nějakých škatulek, tak se to dostane certifikát? Bez ohledu na to, zda a jak akce proběhla?

Za starého režimu byly za těmi certifikáty aspoň tuny ocele nebo kaštanů...

Celkem mne udivuje, že tomu říká podpora... Ta podpora učitelské profese, které mají všichni plnou hubu, to je něco podobného?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.