Zpátky na pískoviště. Lze demokracii zachránit dobrým školstvím?

pátek 17. února 2017 ·

O projektu nazvaném "Zpět na pískoviště. Umění a radikální pedagogika" mluví s kurátorem Jaroslavem Andělem Bohumil Kartous. Projekt se zabývá problémy demokracie v současném světě a otázkou, zda je dnes demokracie na ústupu. Argumentuje, že jedině dobré vzdělávání dokáže společnost pozitivně změnit.

Jaroslav Anděl si vytvořil mezinárodní síť lidí usilujících o pochopení, co je učení a vzdělávání dnes a jak je ho třeba zreformovat. Organizuje stále se proměňující putovní mezinárodní výstavu, která informuje o reformní pedagogice a rozvíjí ji.


Rozhovor je ke stažení zde

2 komentářů:

Jiri Janecek řekl(a)...
17. února 2017 v 12:25  

Špatný rozhovor, prázdné nic... Proto jsem asi měl pořád pocit, že mluví o tom, o čem už mluvili; nedokážu říct, o čem se bavili v úvodu, o čem potom a o čem nakonec...
Ono instantní moudra jsou podobná jako instantní jídlo...

Unknown řekl(a)...
17. února 2017 v 22:51  

"jedině dobré vzdělávání dokáže společnost pozitivně změnit. "

Málo se ví o tom, že 15 z 25 velitelů koncentračních táborů na území Německa, Rakouska a Polska mělo doktorát.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.