V Pacově založili fond na podporu talentovaných lidí

neděle 19. února 2017 ·

Neobvyklou myšlenku se rozhodli prosazovat radní v Pacově. Připravují plán na podporu talentů ze strany města, bez ohledu na jejich aktuální sociální či finanční situaci. Na svém prvním letošním jednání zastupitelstvo odhlasovalo založení Nadačního fondu města Pacova pro talentované. „Jsme sice malé město, ale šanci dalšího možného rozvoje chceme lidem umožnit," uvedl pro Deník.cz pacovský starosta Lukáš Vlček.


Lukáš Vlček (snked.cz)
Plán vytvoření fondu již zaujal potencionální sponzory. „Mnoho regionálních firem nadchla tato myšlenka a chtějí se svým darem přispět na fungování nadačního fondu," dodal Vlček.

Podmínkou pro zažádání o získání pomoci nadačního fondu bude adresa trvalého bydliště nebo sídla v Pacově. „Nadační fond bude vyhlašovat veřejné výzvy, do kterých se zájemci budou moci přihlásit. Tyto výzvy budou zveřejněny s patřičným předstihem a s konkrétními informacemi, na co je možné žádat. Předpokládáme, že výzvy by vždy měly fungovat po dobu několika týdnů či měsíců," doplnil Vlček s tím, že posuzovat žádosti bude komise sestavená z řad odborníků, například ze školství.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.