Na školách ve Zlínském kraji je téměř 400 asistentů pedagoga

neděle 26. února 2017 ·

Téměř 400 asistentů pedagoga je v letošním školním roce na školách ve Zlínském kraji. Na jejich platy je potřeba 100 milionů korun, sdělil serveru Zlin.cz Jan Vandík z tiskového oddělení hejtmanství.


Petr Gazdík (psp.cz)
K náplni práce asistenta pedagoga patří zejména spolupráce s učitelem na přímé výchovné a vzdělávací činnosti u žáka se speciálními vzdělávacími potřebami. Dále je to pomoc při komunikaci mezi učiteli a žákem i jeho zákonnými zástupci, ale i při přípravě žáka na výuku a pomoc při jeho sebeobsluze a pohybu během vyučování. „Předpokládaný objem finančních prostředků, které budou v letošním školním roce školám na platy asistentů poskytnuty, dosáhne 100 milionů korun. Připočítáme-li k tomu i zákonné odvody, dostaneme se k sumě 136 milionů,“ informoval krajský radní pro školství Petr Gazdík.




Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
26. února 2017 v 13:59  

400 asistentů a na jejich platy 100 milionů?
Ta informace v žádném případě nemůže být pravdivá, vždyť to by musel být jejich hrubý měsíční plat 20 800 Kč, což je na plat na úrovni začínajícího učitele s magisterským vzděláním.

Navíc jen málokterý asistent je zaměstnán na plný úvazek.

Unknown řekl(a)...
27. února 2017 v 11:35  

jedná se o "předpokládaný objem" ne o současný stav

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.