Ministerstvo školství povolilo osm nových soukromých škol

úterý 21. února 2017 ·

Deník.cz získal exkluzivní informaci, že ministerstvo školství souhlasilo se zapsáním osmi nových privátních škol, z toho pěti základních a tří středních. Všechny začnou fungovat letos v září. V Praze jde o dvě ZŠ a jednu SŠ, konkrétně Gymnázium Sv. Augustina v Praze, které doplní stávající augustiniánskou mateřskou a základní školu.


Ve Středočeském kraji jde o dvě ZŠ a jednu základní uměleckou školu s kapacitou 400 žáků. Úřad Kateřiny Valachové povolil v tomto kraji i navýšení počtu žáků církevní základní školy z 50 na 75 žáků. V Moravskoslezském kraji je zapsán jeden obor střední školy, ve Zlínském nová SŠ s kapacitou 100 žáků. V Olomouckém kraji musí žadatel o zřízení soukromé školy ještě doplnit některé údaje.

V hlavním městě se také zvyšují kapacity soukromých škol, u dvou středních o 165 studentů, u základní školy PORG o 88.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Q. E. D. řekl(a)...
21. února 2017 v 13:21  

MS kraj se, pokud vím, vylidňuje, kde ta soukromá škola chce brát žáky? Nebo to bude jen další ze soukromých škol, kde se známky dávají za účast a sponzorské dárky od taťky podnikatele?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.