„Chceme v parlamentu deset dobrých lidí pro školství,“ říká zakladatel nové strany. Voliče chce vzít dinosaurům

středa 22. února 2017 ·

„V našem politickém systému je zdravé, aby zelení prioritizující životní prostředí měli 5 %, totéž si zaslouží piráti zaměřující se na open source využití technologií pro transparentní správu státu. A deset dobrých lidí v parlamentu si podle nás zaslouží i vzdělávání,“ řekl zakladatel strany 5% pro vzdělávání Kryštof Kozák v diskusi na stanici Českého rozhlasu Plus.

Kryštof Kozák (petprocent.cz)
Co ale říká na námitku, že v programech zavedených stran je školství už nyní prioritou? „To je pravda. A my se s nimi v řadě bodů shodujeme, třeba v nutnosti zlepšit prestiž učitelů a přilákat do školství mladé nadějné lidi. Ale tradiční strany za posledních 25 let naprosto selhaly. Vzdělávání používají jen jako vějičku pro voliče, ale po volbách se vždy najdou zajímavější témata a školství odsunou na vedlejší kolej.“

„Kvalitní vzdělávání vytváří lidi schopné přijímat nové informace, kriticky o nich uvažovat a nenechat se zmanipulovat demagogy. Doufám, že aspoň 5 % lidí přijde tato myšlenka sympatická. Chceme získat voliče zdiskreditovaných dinosauřích stran, kteří s nimi jsou nespokojení a mají obavy z budoucnosti,“ dodává Kozák.


Celý text a diskusi ke stažení naleznete zde

4 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
22. února 2017 v 20:35  

Obávám se, že opakované uveřejňování předvolební propagace pětiprocentního Kozáka nebude mít více dopadu, než že odradí další lidi od sledování jeho jistě bohulibých představ. Článek však ani ve svém celku nepřináší jediné řešení, jímž by pětiprocentní rádi přesvědčili voliče, že jejich recept zabere.
Přesto pan Kozák píše, že když ale přijdete s novými myšlenkami do tradiční strany, tak se na vás budou dívat podezřele. A když dojde na lámání chleba, tak vzdělávání je obětováno jako první. A to i přesto, že žádnou novou myšlenku nepředkládá. Tedy pokud mezi ně neřadí řadu výkřikovitých hesel, která prezentoval asi před měsícem a která byla tak znepokojující, že i otrlý EDUinovec se od nich/něho odvrátil.

Já bych tedy raději dala přednost dinosaurům, než dalšímu umělému projektu.

poste.restante řekl(a)...
22. února 2017 v 21:07  

V našem politickém systému je zdravé, aby zelení prioritizující životní prostředí měli 5 %, totéž si zaslouží piráti zaměřující se na open source využití technologií pro transparentní správu státu. A deset dobrých lidí v parlamentu si podle nás zaslouží i vzdělávání,“
Určitě dalších 5 % si zaslouží libertariáni, 5 % příznivci genderu, dalších 5 % LBGT komunita, minimálně 5 % Romové, 5 % Vietnamci a další menšiny a nezapomeňme na 5 % pro Slováky, taky 5 % pro anarchisty, ...
Jen se obávám, aby nám nedošli voliči.

tyrjir řekl(a)...
23. února 2017 v 9:36  

Myslím, že pan Kozák a Kartous by se měli vsadit, že když těch pět procent nezískají, snědí brouka.:)))

http://www.ceskaskola.cz/2017/01/vznika-nova-politicka-strana-zamerena.html

Unknown řekl(a)...
23. února 2017 v 13:16  

23. února 2017 9:36

Je to nevolitelná strana.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.