Aktivista chce vyhlásit 2. únor Dnem boje proti šikaně učitelů. Plánuje také azylové domy pro učitele trpící šikanou a vyhořením

středa 1. února 2017 ·

Zítra uplyne rok od úmrtí profesorky Ludmily Vernerové, kterou šikanovali žáci pražské průmyslovky Na Třebešíně. Bývalý učitel angličtiny Evan Herzmann kvůli kauze po 24leté praxi na základních i středních školách loni na jaře ze školství odešel a založil občanskou iniciativu Ochrana učitelů postižených šikanou a 2. únor chce prohlásit Dnem boje proti šikaně učitelů a zároveň Dnem vděčnosti učitelům. Informuje o tom MF DNES.

Aktivista se také pokusil navázat spolupráci se školským ombudsmanem Ladislavem Hrzalem, který si šikanu ve školách stanovil v tomto školním roce za své hlavní téma. Z výsledku je však rozpačitý, protože ani od školských odborů, na něž nejvíc spoléhal, se odezvy nedočkal.

Podle vyjádření ministerstva školství je však úřad s Evanem Herzmannem v kontaktu a ministryně Kateřina Valachová plánuje udělit zemřelé profesorce angličtiny vyznamenání in memoriam.

„Supluju stát, ale mám jasnou koncepci, jak zlepšit postavení učitelů. Pořád doufám, že se v této oblasti rozběhne nějaký projekt, na kterém budu spolupracovat,“ přibližuje svou představu třiačtyřicetiletý muž. O vize, jak na to, nemá nouzi. Patří k nim i plán zřízení azylového domu pro učitele, kteří trpí šikanou nebo vyhořením.


Celý text naleznete v dnešním vydání MF DNES

1 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
1. února 2017 v 11:31  

Souhlasím a poznamenávám, že by se to mohlo a mělo týkat i šikany nebo vyhoření učitelů a reditelů škol, které bylo způsobené MŠMT a agresivními neziskovkami. J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.