Rodiče „vlčat“ policie dává před komisi kvůli škole

úterý 3. ledna 2017 ·

To, že se svým způsobem života vymykají nastaveným společenským pravidlům, ještě není trestné. Ale že neposílají děti do školy, je už přes čáru. A za to by měl následovat postih. K takovému závěru došli policisté po prověření trestního oznámení, které loni na podzim podaly sociální pracovnice na manžele z Klatovska kvůli podezření, že o své děti řádně nepečují, zanedbávají je a možná je i týrají. Reportáž přináší deník Právo.

Sedmičlenná rodina žije v polorozpadlém domku v malé pošumavské vesničce. Rodiče mají pět dětí ve věku od jednoho roku do 12 let. Všechny se narodily doma. Nejmladší z nich pro úřady fakticky neexistuje, není nikde evidováno a nemá rodný list. Ostatní děti nechodí na pravidelné lékařské prohlídky a očkování. Policisté během šetření nezjistili u dětí žádné známky podvýživy, týrání ani jiného zanedbání vyjma nedostatečné hygieny.

Matka dětí nepřipouští, že by jako rodiče dělali něco špatně. „Žijeme tak, jak si můžeme dovolit. To znamená s co nejmenší spotřebou a s co nejmenšími nároky na okolí. Nikomu nic neděláme, neubližujeme, nekrademe. Hledíme si hlavně svého, na rozdíl od lidí, kteří se nás snaží stále nějakým způsobem rozvrtávat,“ vysvětlila 43letá žena.

Děti podle ní nestrádají. „Jestliže mají tátu a mámu, tak jim nechybí nic. Všechno ostatní je navíc. Dnes děti musí mít všechno možné, ale s rodičovskou láskou je to už horší. Řekli jsme si, že odpovědnost vezmeme na sebe a připravíme děti tak, aby jednou obstály v životě,“ uzavřela žena.



Celý text naleznete v dnešním vydání deníku Právo

1 komentářů:

Ygrain řekl(a)...
3. ledna 2017 v 15:17  

Další vzdělávací článek, jehož souvislost se školstvím je slovo "škola" v textu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.