Praha jedná se středoškolskou unií o vzniku studentského parlamentu

úterý 17. ledna 2017 ·

Hlavní město jedná s Českou středoškolskou unií o vzniku celopražského studentského parlamentu. Mohl by začít fungovat od začátku nového školního roku a sloužil by jako poradní orgán města. V úterý to řekla radní pro školství Irena Ropková. Přesné podmínky fungování a složení parlamentu ještě nejsou definitivně určeny. Informuje ČTK.


Irena Ropková (praha.eu)
„Projednáváme nyní memorandum s unií, které by rada hlavního města měla podle mé představy schválit do konce února," řekla Ropková. Do parlamentu by volili svého zástupce jednotlivé školy ve svých vlastních parlamentech.

Následně by se konala setkávání na půdě magistrátu. Studenti by tak mohli městu předávat informace či své připomínky, a parlament by se tak stal jakýmsi poradním sborem města.




Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.