Na „šablony“ školy využily už téměř 700 milionů korun. Velká část peněz ještě zbývá

pátek 6. ledna 2017 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy jako Řídicí orgán Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV) vyhlásilo v uplynulém roce celkem 23 výzev pro předkládání žádostí o podporu za více než 40 miliard korun. Ke dni 2. 1. 2017 bylo v OP VVV evidováno celkem 313 projektů v objemu 11 miliard korun ve fázi fyzické realizace. Dalším 1150 projektům ve výši 2,6 miliardy byla aktuálně přidělena dotace a v blízké době započnou svojí realizaci.


„V převážné většině se jedná o zjednodušené projekty mateřských a základních škol podávané formou tzv. šablon. Školy mohou díky těmto projektům využít již téměř 700 mil. Kč. Velká část peněz na šablony je však stále k dispozici a mateřské a základní školy mohou své žádosti o podporu podávat až do 30. 6. 2017. Obdobnou výzvu s alokací 1 miliardy korun jsme na konci minulého roku vyhlásili také pro střední a vyšší odborné školy,“ říká Václav Velčovský, náměstek pro řízení sekce operačních programů.


Celý text naleznete zde

4 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
6. ledna 2017 v 16:02  

Takže 40 miliard říkáte? Zde je potřeba si uvědomit, že pouze 5 miliard jde do regionálního školství formou šablon, což sice nevím jestli je zrovna ta nejrozumnější cesta, ale alespoň je to, když už nic jiného, schůdná cesta k tomu, aby si na peníze formou malých projektů sáhly všechny školy. Zbylých 35 miliard se utratí v šílenostech, které z valné části realizují ministerstvem zřizované organizace a vysoké školy. Z těchto peněz se k žákům a učitelům regionálního školství nedostane téměř nic.

jir řekl(a)...
6. ledna 2017 v 17:03  

Namísto "už téměř" má být správně česky "zatím jenom". Nazdar.

jir řekl(a)...
6. ledna 2017 v 17:03  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Janek Wagner řekl(a)...
7. ledna 2017 v 13:20  

Titulek "Na „šablony“ školy využily už téměř 700 milionů korun. Velká část peněz ještě zbývá" neodpovídá obsahu článku a ani skutečnosti: "Školy mohou díky těmto projektům využít již téměř 700 mil. Kč. Velká část peněz na šablony je však stále k dispozici a mateřské a základní školy mohou své žádosti o podporu podávat až do 30. 6. 2017."

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.