Celoevropská podpora odbornému vzdělávání

středa 4. ledna 2017 ·

„České odborné vzdělávání má velmi dobrou úroveň. Naráží však ve svém rozvoji na problémy, mezi něž patří například jeho podceňování ze strany uchazečů o středoškolské vzdělávání a jejich rodičů zejména ve vztahu k technickým oborům nebo slabší spolupráce zaměstnavatelů s odbornými školami v porovnání s vyspělými zeměmi,“ uvedl státní tajemník ministerstva školství a tělovýchovy Jindřich Fryč v souvislosti s Evropským týdnem odborných dovedností. Cituje ho deník Právo.


Evropský týden odborných dovedností koresponduje s vyhlášením dokumentu Nová agenda dovedností pro Evropu, přijatým loni v červnu. Reaguje na zjištění, že 70 miliónů Evropanů nemá náležité základní dovednosti a 40 % zaměstnavatelů nemůže najít zaměstnance s odpovídajícími dovednostmi.

Jedním z nástrojů pro naplňování cílů Nové agendy dovedností, zejména v oblasti realizace praktických zahraničních stáží, je evropský vzdělávací program Erasmus+. Jedná se o pracovní stáže žáků a profesní rozvoj pracovníků, při nichž dochází k prohlubování odborných dovedností.


Celý text naleznete v dnešním vydání deníku Právo

1 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
5. ledna 2017 v 9:48  

„České odborné vzdělávání má velmi dobrou úroveň."

Náročné školy s dobrou úrovní krachují pro nedostatek žáků.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.