V Chebu soutěžili nejlepší dějepisáři

pátek 25. listopadu 2016 ·

Přes dvě stovky studentů ze 75 gymnázií z Česka a Slovenska změřily ve čtvrtek svoje vědomosti z dějepisu v Chebu při soutěži, kterou už po čtvrt století pořádá chebské gymnázium. „Je to největší soutěž v České a Slovenské republice v dějepise gymnázií,“ uvedl ředitel pořádajícího gymnázia v Chebu Jaroslav Kočvara. Informuje o tom deník Právo.


Jaroslav Kočvara (cheb.cz)
Letošní ročník měl téma nazvané Od diktatury k diktatuře a zabýal se obdobím mezi lety 1945 a 1948. Do mezinárodního finále se dostalo tradičně 75 gymnázií z Česka a Slovenska

Mezi hosty byli například předseda Senátu Milan Štěch, bývalý hokejista Dominik Hašek, lékař Jan Pirk nebo astrofyzik Jiří Grygar.

Jiří Grygar vyzval studenty, aby přišli v příštím roce k volbám a při volbě využili svých znalostí dějin. Hašek, který prozradil, že na začátku své kariéry kvůli získání vysoko -školského diplomu učil dva měsíce na škole dějepis, si vyzkoušel vyplnit soutěžní test pro první kolo chebského finále. „Mám pocit, že ani čerstvý absolvent vysoké školy by nevěděl odpovědi na všechny otázky,“ uvedl Hašek s tím, že znal odpověď jen na jednu otázku.


Celý text naleznete v dnešním vydání deníku Právo

Více informací o soutěži naleznete zde

4 komentářů:

Unknown řekl(a)...
25. listopadu 2016 v 11:11  

hmmmm v chebu a kdo se to tak roztomile pomátl?

jir řekl(a)...
25. listopadu 2016 v 11:15  

Je to od nás kousek. 423 km.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
25. listopadu 2016 v 12:18  

Výběr hostů je velice smyluplný. Koho by nezajímal Haškův názor na otázky z dějepisné olympiády! Kdo bude na matematické olympiádě? Sáblíková?

Jiri Janecek řekl(a)...
26. listopadu 2016 v 13:40  

"Jiří Grygar vyzval studenty, aby přišli v příštím roce k volbám a při volbě využili svých znalostí dějin."
---
Nemohu si odpustit zase necitovat 13. knihu Bokononovu, nazvanou "Več může přemýšlivý člověk doufat při pohledu na dosavadní tisíciletí lidské historie?"
Text knihy je mnohem kratší než její název: "V nic"
---

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.