Přibývá dětí, které hrají hazardní hry na internetu

pondělí 21. listopadu 2016 ·

V Česku přibývá dětí, které hrají hazardní hry na internetu a prohrávají velké částky. Nejčastěji o peníze hrají karty nebo kostky, následují kurzové sázky a loterie. S hraním a prohrou má zkušenost sedm procent šestnáctiletých. Na konferenci o hazardním hraní to dnes novinářům řekl národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil. Podle něj je nutné posílit regulace a prevenci. Informuje o tom ČTK.


Jindřich Vobořil (vlada.cz)
"Nejvíc nás trápí, že nám začali hrát mladí do 16 let. Kolem sedmi procent z nich má zkušenost s online hraním a prohranými penězi. Před maturitou už 30 procent mladých uvádí zkušenost s prohranými penězi. To je nový fenomén," uvedl Vobořil.

Podle výsledků loňské školní studie ESPAD, do které se zapojilo přes 2700 šestnáctiletých školáků a školaček z Česka, si zahrála v herně 4,3 procenta dětí. On-line hraní se věnovala 6,4 procenta studentů. Zatímco kostky a karty v hernách hrála 4,2 procenta dotázaných, na webu sedm procent. Prodlužuje se také doba, kterou děti tráví u počítače.

Větší riziko vzniku problémového hraní je u chlapců. Závislost hrozí víc u žáků učilišť a základních škol. "Zdá se, že žáci základních škol, kteří hrají hry o peníze, hrají výrazně rizikověji proti svým vrstevníkům ze středních škol," uvádí monitorovací středisko závěry školní studie.

Nutná je registrace, hráči musí být 18 let. Podle Vobořila se obvykle zaregistruje jeden osmnáctiletý, na jeho údaje pak hrají mladší. Prohrávají většinou peníze rodičů.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

jir řekl(a)...
22. listopadu 2016 v 6:39  

S křížkem po funuse. Bylo třeba to začít řešit tak před pěti lety.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.