Lesní školky mohou být už od příštího roku zdarma, dostaly výjimku. Rodiče ušetří tisíce

čtvrtek 3. listopadu 2016 ·

Díky dodatečnému zápisu do školského rejstříku by od příštího září mohly mít stejné výhody jako státní školky. Především dostanou peníze na provoz a zmizí tím školné, které se třeba v Praze pohybuje kolem šesti tisíc korun měsíčně. Výrazná pomoc to bude také pro rodiče předškoláků. Od příštího roku bude poslední rok ve školce povinný. Pokud by lesní školky v rejstříku chyběly, rodiče by museli dítě zapsat ve své spádové školce. Tam by ho učitelky přezkoušely, zda se správně vyvíjí. To teď nebude potřeba. Informace přináší server Aktuálně.cz.


S možností, že by se registrace stihla do příštího roku, už lesní školky nepočítaly, protože poslední termín podání žádosti vypršel na konci září. Upravená vyhláška o hygienických požadavcích, které školky musejí splňovat, dosud nevyšla, proto předpokládaly, že pro příští rok mají smůlu.

Ministryně školství Kateřina Valachová však nečekaně vystoupila s tím, že vyhláška vyjde během několika dní a ona pro lesní školky vyjedná výjimku. "Vyhláška se zasekla na ministerstvu zdravotnictví. Já ale soudím, že se jedná o výjimečnou situaci hodnou zvláštního zřetele, a proto vydám stanovisko pro krajské úřady, které mají zápis škol na starost, aby lesním školkám umožnily pozdější zápis," oznámila Valachová.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
3. listopadu 2016 v 11:18  

všechny tyhle lesní,polní a skalní školky ať si svobodně a demokraticky fungují na privátní bázi mimo státní systém,když chtěj mít rodiče doma mauglího či tarzana jejich svobodná volba,pro ty, co nebudou mít povinný rok státní školky,nechť je ve škole nultý ročník a je vyřešeno

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.