Sportování dětí v oddílech podpoří stát v roce 2017 miliardou korun. Je to třikrát víc než letos

sobota 1. října 2016 ·

Sportování dětí a mládeže v oddílech podpoří stát v roce 2017 miliardou korun, což je trojnásobek letošní částky. O 700 milionů korun vyšší dotaci si rozdělí juniorská i seniorská reprezentace, o 100 milionů korun se zvýší podpora resortních sportovních center. Při dnešním jednání Národní rady pro sport o tom informovala ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD). Nově bude finanční podpora sportu stanovena na tři roky, což umožní sportovním organizacím plánovat hospodaření. Informuje o tom ČTK.

Ministerstvo školství může přidávat peníze do různých oblastí sportu, protože rozpočet na sport se příští rok zvýší ze současných 3,7 miliardy na šest miliard korun. Podpořilo zejména program, kde peníze posílá přímo sportovním jednotám a klubům, které pracují s mládeží. Vynechává zde prostředníka v podobě svazů.


Celý text naleznete zde

11 komentářů:

Unknown řekl(a)...
1. října 2016 v 11:16  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Jiri Janecek řekl(a)...
1. října 2016 v 11:29  

"Ministerstvo školství může přidávat peníze do různých oblastí sportu, protože rozpočet na sport se příští rok zvýší ze současných 3,7 miliardy na šest miliard korun."
No, hlavně, že platy učitelů jsou furt prioritou...
Celkem by mne zajímalo, jak se našemu Dynamu bude komunikovat přímo s ministerstvem místo s OFS a o kolik bude nižší režie...

Unknown řekl(a)...
1. října 2016 v 12:07  

ministerstvo jest ministerstvem tělovýchova a ne sportu,má tudíž unvestovat do tělovýchovy a ne do sportovbích fotbalových,hokejových,tenisových klubů které jsou součástí samostatného "průmyslového " odvětví sportu,tělovýchova je výchova k pohybu,k tělu prospěšnému pohybu a je to výchova,takže tento pohyb má mít i výchovné cíle,proto by měly být ony tři hodiny tšlocviku,v jedné spartakiádní tělocvik upevňující disciplinu těla i ducha,dále hodinu motorickou,posilovací kdy se jeden žák naučí kolenotoč hrazdě a druhý alespoň kotrmelec (četl jse, zajímavou studii o ůrazecj,který dochází z závěru , že dnešní mladí prostě z toho,kola,lyží neumí spadnout) a třetí hodina by měla žáky seznámit s východním zdraví prospěšným tělocvikem,který by mohli provozovat po celý život jako ti devadesátiletí čínští důchodci,o tom je tělovýchova ne o honění se za balonem

tyrjir řekl(a)...
1. října 2016 v 13:01  

Souhlas. Tělovýchova, to je to, oč ve školách především kráčí. Zrušit by se, myslím, měly především míče - ty OBTÍŽNĚ UCHOPITELNÉ kulaté nesmysly, které propagátoři nezdravého soutěžení nechávají nesmyslně prohánět po hracích plochách.

Koně, kozy, švédské bedny, odrazové můstky a měkké žíněnky by, myslím, měly být super inovativně upgradeovány ve školách i v MŠMT a jím řízených organizacích! :)))

Unknown řekl(a)...
1. října 2016 v 16:50  

pí ministryně by měla navštívit nějaké zápasy malých hokejistů,já jsem šel na zimák za kamarádem a zatímco jsem na něj čekal,tak jsem se skvěle bavil,rodiče obou mužstev,trenéři,pořadatelé,a prázná hala ve které ti ko...ti,pí...e,hov...da,buzer...ti a jiná nespisovná lexika krásně zněla a do le na čzvrtce zimíku takoví třeťáci,čtvrťáci v zápalu hry dětskými hlásky "pšihrej pišo!"

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
1. října 2016 v 18:16  

Jsem zvědav, zda ty peníze půjdou přes neziskovky, jaka ty dotace na obědy.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
1. října 2016 v 18:19  

ministerstvo jest ministerstvem tělovýchova a ne sportu,má tudíž unvestovat do tělovýchovy a ne do sportovbích fotbalových,hokejových,tenisových klubů které jsou součástí samostatného "průmyslového " odvětví sportu

Tesat, pane laimesi, tesat. Nejlépe do zdí na Karmelitské.

Unknown řekl(a)...
2. října 2016 v 22:56  

A já si naivně myslel, že ta 1 miliardu půjde hlavně na rozvoj tělovýchovy ve školství. Ona však míří k soukromým subjektům. Fakt dobrý. Je nejvyšší čas oddělit resort školství a organizovaný sport. Třeba taková Velká cena Brna většinu lidí vůbec nezajímá a přesto to platí MŠMT. Zisk však jde kam? A takových akcí soukromých subjektů je docela slušná řada.

Janek Wagner řekl(a)...
2. října 2016 v 23:00  

Ministr Dobeš chtěl dát na Velkou cenu Brna 20 milionů a neprosadil to ani přes podvod v Mezinárodní motocyklové federaci. Ministryně Valachová dala podle všeho letos trojnásobek, tedy 60 milionů. A ticho všude kolem...

Unknown řekl(a)...
2. října 2016 v 23:06  

"2. října 2016 23:00"

Tato informace se vskutku neobjevila nikde v masmédiích.

Unknown řekl(a)...
3. října 2016 v 12:15  

stánkař s pivem musí dát za plac 200 litrů ale vytočí jenom 250,no a výdělek 50 000 je směšný takže mu ten stánek zadotujeme 50 aby si vydělal
aspoň těch 100,je to podpora podnikání (25 jde z kraje) a sportu (25 jde ze školství),jinak by se stalo že ten osvč by si o víkendu nevydělal a státu nedanil a je to koneckonců volič, a dítka by neviděla co je to sport,jak jede motorka po cestě a jak se točí pivo...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.